Polovina Britanaca za novi referendum

Ukoliko se pregovori oko Bregzita završe bez sporazuma, polovina građana Velike Britanije smatra da bi trebalo organizovati referendum o konačnoj odluci da li treba napustiti EU, pokazalo je najnovije istraživanje u kome je učestvovalo više od 10.000 građana.
Polovina Britanaca za novi referendum
Foto: Pixabay
Kako se pokazalo, duplo više građana smatra da je bolje organizovati referendum, nego tu odluku prepustiti parlamentu.
 
Istraživanje grupe "Ljudi glasaju" sprovedeno je od 31. jula do 7. avgusta i pokazalo je da 45 odsto građana podržava referendum po završetku pregovora, dok se tome protivi 34 odsto.
 
Na pitanje ko bi trebalo da odluči o ostanku ili napuštanju EU, 50 odsto je istaklo da smatra da to treba da učine građani na referendumu, a 25 odsto da to treba da učini parlament. Prema istraživanju 74 odsto ispitanika smatra da se pregovori Velike Britanije i EU loše odvijaju, a 68 odsto njih misli da će Britanija loše proći.
 
Britanska premijerka Tereza Mej više puta je odbila još jedno javno izjašnjavanje o Bregzitu, rekavši da se javnost o tome izjasnila na referendumu održanom 23. juna 2016. godine, na kome je 51,9 odsto glasača izglasalo napuštanje EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet