SAD ove godine bez vojne parade jer je preskupa

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo da ove godine neće biti vojne parada u Vašingtonu "Dan veterana", čije je održavanje naložio predsednik Donald Tramp.
Portparol Pentagona, pukovnik Rob Mening, kaže da su se vojska i Bela kuća "sada saglasili da istraže mogućnosti za njeno održavanje u 2019. godini", prenosi agencija AP.
 
"Pentagon je prvobitno planirao paradu za 10. novembar 2018. godine", kako bi se "odala počast američkim vojnim veteranima i obeležila stogodišnjica od Prvog svetskog rata". 
 
Saopštenje je objavljeno samo nekoliko sati nakon izveštaja da bi parada koštala oko 92 miliona dolara, prema tvrdnjama američkih zvaničnika koji su se pozvali na preliminarne procene, a koje su, kako navodi AP, tri puta veće od cene koju je prvo najavila Bela kuća. 
 
Prema rečima zvaničnika, oko 50 miliona dolara bi pokrilo troškove Pentagona za avione, opremu, osoblje i drugu podršku za održavanje novembarske parade u Vašingtonu, dok bi ostatak troškova snosile druge agencije i u velikoj meri bi uključivali bezbednosne troškove.
  • Zato

    18.08.2018 11:34
    Da nasa ce biti odlična sve relikvije od kosovskog boja pa da zadnjih ratova
  • Петровград

    17.08.2018 21:13
    А војни буџет 800 милијарди долара. :)))
  • nebojeb

    17.08.2018 20:40
    Jadni siromasni ameri .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.