U riziku od urušavanja oko 840 mostova u Francuskoj

Oko 840 mostova u Francuskoj teško je oštećeno i u riziku je od urušavanja u narednih nekoliko godina, saopštila je danas komisija francuske vlade.
U riziku od urušavanja oko 840 mostova u Francuskoj
Foto: Pixabay
Iako je vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona već obećala povećanje izdataka za infrastrukturu, ona je sada pod novim pritiskom posle urušavanja mosta u italijanskom gradu Đenovi u utorak, kada su poginule najmanje 43 osobe.
 
U izveštaju, danas objavljenom u listu Žurnal di dimanš, navodi se da je potrebna popravka trećine od 12.000 mostova u nadležnosti francuske vlade. Oko 840 mostova, što predstavlja oko sedam odsto, "u riziku je od rušenja" narednih godina, ako troškovi održavanja ne budu povećavani, stoji u izveštaju.
 
Komisija se nije bavila hiljadama drugih mostova u Francuskoj, za čije održavanje su nadležne pirivatne kompanije ili lokalne vlasti.
 
Vlada je u julu objavila zaključke revizije, optužujući prethodne vlasti za neredovno i neadekvatno finansiranje obnove putne infrastrukture, dodajući da su problem pogoršali rast saobraćaja i sve duži periodi ekstremnog vremena. Ministarka saobraćaja Elizabet Born objavila je prošle nedelje plan od milijardu evra za "spasavanje francuskih puteva", uključujući mostove i tunele.
  • /

    19.08.2018 18:27
    /
    i titovim betoncinama ce isteci rok trajanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet