SP 2018: Urugvaj ubedljiv protiv Rusije za prvo mesto u grupi

Fudbaleri Urugvaja pobedili su danas Rusiju sa 3:0 u 3. kolu Grupe A i kao prvoplasirani izborili osminu finala Svetskog prvenstva, dok je Sudijska Arabija pobedila Egipat sa 2:1 u utakmici bez rezultatskog značaja.
Urugvaj je prilično lako došao i do treće uzastopne pobede u grupi.
 
Već u desetom minutu Luis Suarez zatresao je mrežu Rusije, nakon odlično izvedenog slobodnog udarca sa 18 metara. Na nov gol čekalo se svega petnaestak minuta. U 24. minutu sa distance je šutirao Laksal, lopta je promenila pravac nakon što je udarila u Čeriševa i završila u golu Akinfeeva.
 
Da Rusija ima nemoguću misiju u ovom meču potvđeno je u 36. minutu, kada je drugi žuti karton dobio Smolnjikov. "Baćuške" su ipak smogle snage da u drugom poluvremenu u nekoliko navrata zaprete golu Muslere, ali ipak nisu imali koncentracije, pa čak i sreće da postignu pogodak koji bi ih vratio u utakmicu.
 
Do kraja meča viđeno je još nekoliko prilika za Urugvaj, koji je tačku na meč stavio u sudijskoj nadoknadi, kada je nakon kornera Kavani postavio konačnih 3:0. 
 
Protivnici Urugvaja i Rusije u osmini finala biće drugoplasirana, odnosno prvoplasirana ekipa Grupe B u kojoj se za te pozicije večeras od 20 časova bore Španija, Portugalija i Iran.
 
Saudijska Arabija slavila protiv Egipta za oproštaj od Mundijala
 
Reprezentacija Saudijske Arabije savladala je Egipat u poslednjem kolu grupe A Svetskog prvenstva u Rusiji sa 2:1.

Egipat je igrao bolje na startu i poveo u 22. minutu sjajnim golom Mohameda Salaha, koji je postigao svoj drugi gol na šampionatu posle izuzetnog loba.

Saudijci su došli do prvog gola na šampionatu posle penala u 51. minutu prvog dela igre, kada je precizan bio Salman. Junak svoje nacije postao je Salem u 95. minutu, kada se nakon jednog konfuznog dešavanja u kaznenom prostoru protivnika najbolje snalazi i donosi nebitna tri boda svojoj ekipi.

  • Zivan

    25.06.2018 21:57
    Vreme je da i ruski fudbaleri realnije sagledaju sopstvenu vrednost. Igrači iz ove zemlje nikada nisu dostizali najviši evropski nivo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.