"Orlovi" lako protiv Crne Gore

Fudbaleri Srbije savladali su na gostovanju Crnu Goru rezultatom 2:0 u trećem kolu Grupe C Lige nacija.
Dvostruki strelac za Srbiju bio je Mitrović, koji je mrežu Crnogoraca zatresao najpre u 18. minutu iz penala, a potom i u 81. minutu posle asistencije Živkovića.
 
Iako proglašena za utakmicu visokog rizika, meč u Podgorici je protekao u dobroj i fer-plej atmosferi. Srbija je od starta preuzela inicijativu, dok su se domaćini branili.
 
Presing se isplatio već u prvom poluvremenu, kada je u šesnaesterac Crnogoraca ušao Rodić, kojeg je oborio igrač Crvene zvezde Stojković. Arbitar na meču Đanluka Roki pokazao je na belu tačku, a za razliku od prethodnih mečeva kada je jedanaesterce izvodio Dušan Tadić, lopte se ovog puta latio Mitrović. Napadač Fulama je bez problema savladao čuvara mreže crnogorske reprezentacije.
 
Nastavio je tim Srbije da napada, pa je lako mogao da dođe do prednosti od dva gola u prvom delu susreta, ali je nakon dobrog ubačaja Andrije Živkovića neprecizan bio Dušan Tadić. 
 
Srbija je na početku drugog poluvremena ponovo imala terensku inicijativu, te su stvorili dobru priliku u 55. minutu, međutim kapiten "Orlova" Tadić je ponovo loše reagovao. Nakon te prilike Crnogorci su preuzeli tok meča i stvarali sebi prilike, ali je odbrana Srbije večeras dobro radila svoj posao. 
 
Reprezentativci Srbije su do drugog gola stigli u 81. minutu. Živković je imao loptu u nogama i u šesnaestercu je ciljao Sergeja Milinkovića-Savića, koji je odlično propustio loptu do usamljenog Mitrovića. Napadač Srbije je samo prosledio loptu u mrežu domaćina.
 
Posle ove pobede Srbija se nalazi u prvom mestu u Grupi C Lige nacija, a u sledećem meču, koji se igra u nedelju, 14. oktobra, dočekuje reprezentaciju Rumunije.
  • Milan

    12.10.2018 08:54
    E kad ovako pobedimo Francusku , Spaniju ili Hrvatsku kazacu da smo na konju .
  • Станко Србин

    12.10.2018 08:48
    Хи хи
    Ђе падоше Јунаци. Кака је то сила ударила на Црну Гору.
  • Zivan

    12.10.2018 00:33
    Đetići su tanki, tek nešto iznad nivoa Farskih ostrva, Kipra ili Malte...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.