Šabić: Nakon Savamale, nepoznati građani će "uvoditi red" po kućama

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić upozorio je na mogućnost da neko "posle uvođenja reda u saobraćaju i građevinarstvu u Savamali" dođe na ideju da to pokuša i "po kućama".
Šabić je u svom postu na Blogu B92 uporedio između nedavno rušenje dela Savamale i stanje od pre godinu dana, kada su GSP "preprečili" put između demonstranata i njihove "žute patke" i zvanica na prijemu povodom projekta "Beograd na vodi".
 
On je ponovio da su nezadovoljavajući odgovori čelnika Grada Beograda na njegovo pismo u kojem poziva gradske vlasti da objave sve relevantne informacije o okolnostima pod kojima je u noći 25. aprila izvedeno rušenje dela Savamale.
 
Poverenik je podsetio da je nakon informacija koje je dobio od građana, postavio pitanja o incidentu u kojem je "na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice tridesetak ljudi sa tri bagera je u gluvo doba noći srušilo objekte površine od oko 1.000 kvadratnih metara". On je naveo da smatra neprihvatljivim da gradska vlast potom navede samo da "nadležne gradske službe nisu učestvovale" i da sve koji pitaju o tome, uputi na "nadležne organe".
 
Šabić podseća da su bez odgovora i pitanja od pre godinu dana, kao i da se GSP izjasnilo da ono nije izdalo nalog da se zaustave tramvaji, već da je nalog stigao iz MUP-a, dodavši da je odgovor policije bio "da ne raspolaže bilo kakvim informacijama o tom događaju". 
 
Kako poverenik ukazuje, tako je i ostalo, a sada "neki misle da i ova stvar treba da se završi na isti način".
 
"Ako se ispostavi da ipak treba i može, pa i ovog puta izostanu potrebne informacije o 'nepoznatim' građanima, bilo bi odgovorno razmisliti o mogućnosti da oni, pošto su se isprobali u uvođenju reda u saobraćaju i građevinarstvu, dođu i na ideju da to pokušaju i 'po kućama'. Tu mogućnost po svaku cenu treba preduprediti i sprečiti", naveo je Šabić.
 
Autor: Beta
  • Lazar

    02.05.2016 18:26
    SS je tako poceo
    Tacno, nepoznati građani će "uvoditi red" po kućama. Tako je i SS poceo a znamo kako je zavrsio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.