Dostaviti izveštaje o troškovima izbornih kampanja

Politički subjekti koji su učestvovali u izbornoj kampanji, dužni su da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaje o troškovima izbornih kampanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora.
Agencija na sajtu podseća da su politički subjekti dužni da to učine prema odredbama člana 29. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.
 
Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, prema kojima je lista okupljena oko SNS-a osvojila najviše – 1.823.147 (48,25 odsto) glasova, odnosno 131 mandat.
 

U novi saziv republičkog parlamenta ušlo je još 11 lista. Vanredni parlamentarni izbori održani su 24. aprila, a na 15 biračkih mesta izbori su ponovljeni zbog nepravilnosti.

 

Osim vanrednih parlamentarnih, 24. aprila, održani su lokalni i pokrajinski izbori.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija