Izvršitelji Hitnoj pomoći zaplenili vozila

Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu izvršitelji su popisali tri automobila, koja će biti prodata na licitaciji ukoliko ova ustanova ne izmiri 1,2 miliona dinara na ime poreskog duga državi, potvrđeno je juče u toj ustanovi.

U upravi Hitne pomoći je za "Danas" rečeno da ukoliko ova vozila budu zaplenjena, pružanje zdravstvenih usluga građanima ni na koji način neće biti dovedeno u pitanje, pošto nisu popisana sanitarna vozila, kojih ima dovoljno. Prema njihovim rečima, oduzimanje vozila odraziće se samo na funkcionisanje nemedicinskog dela ustanove.

Dodatni problem je što je račun ustanove u blokadi za 12 miliona dinara, uglavnom zbog izvršnih presuda, pošto u periodu od 2011. do 2015. godine zaposlenima nisu isplaćivane naknade za rad nedeljom i jubilarne nagrade, a neugovorenim radnicima zarade.

U Nišu su, inače, prošle sedmice popisali kompjutere dvojici izvršnih sudija Osnovnog suda zbog višemesečnih dugovanja jednom advokatu na ime sudskih troškova u slučaju u kojem je njegov klijent oslobođen krivice. Pre tri meseca popisali su i dva pogrebna vozila i jedan automobil JKP Gorica, koje se bavi održavanjem grobalja i pružanjem pogrebnih usluga, u cilju namirenja zaostalih zarada radnika sa izvršnim sudskim rešenjima u ukupnom iznosu od oko 100 miliona dinara.

  • GRADJANIN

    27.05.2016 12:34
    12,5 % od svoje plate dajem svakog meseca za zdravstveno osiguranje.
    Od tih para mogu da dobijem jedino pregled lekara opšte prakse i par jeftinijih lekova.Sve ostalo plaćam....
    A sad vidim da će svu imovinu zdravstvenih ustanova popisati, zapleniti i potrošiti zdravstveni radnici na ime svojih plata!
    Neću da uplaćujem obavezno zdravstveno osiguranje, ukinuti!
  • novosađanin

    25.05.2016 21:08
    čovek, šta to beše?
    da nisam svojim očima pročitao ovu vest ne bih poverovao da mi je to neko rekao, neko je očigledno poludeo: čiji se izvitoperni interesi ovde štite, a ko je konačno uopšte ostao da štiti interese naroda?
  • Nislija

    25.05.2016 10:18
    Država duguje sama sebi ( zdravstveni fond prema hitnoj pomoći ) i onda dodju privatni izvršitelji da potpisuju javnu imovinu koja bukvalno život znači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija