Prosvetnim inspektorima zabranjeno da uđu u tri škole u Čačku

Profesori tri srednje škole u Čačku odbili su da prime prosvetne inspektore Školske uprave, zbog čega pre podne nastava nije održana u Gimnaziji i Mašinskoj školi, dok je u Ekonomskoj školi nastava održana, ali bez prisustva prosvetnih inspektora.

Predsednik Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) Vladimir Adžić rekao je da je za sutra u osam časova zakazan protest prosvetnih radnika ispred čačanske Gimnazije u znak podrške prosvetnim radnicima koji su danas odbii da prime inspektore.

Adžić je rekao da je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, čiji je SOČ član, prošle godine donela odluku da se prosvetni inspektori ne primaju na nastavu i da je SOČ jedini ostao dosledan toj odluci.

"Ove tri škole ostale su kao 'poslednji Mohikanci' na braniku prosvete, dosledno braneći dostojanstovo profesije. U pitanju je sukob mišljenja - nas koji smo svakodnevno u učionicama i njih koji vode sistem obrazovanja iz Minstarstva prosvete", rekao je Adžić.

Prema njegovim rečima, nadzor nazvan "eksterna evaluacija", koji sprovode prosvetni inspektori, ponižavanje je struke, profesora i učenika, "namet" obrazovne administracije kao "deo nekih projekata", uz ocenu da ne doprinosi kvalitetu nastave.

"Ovo je osveta ministra prosvete čačanskim profesorima zato što su štrajkovali, jer dva dana pre kraja školske godine za maturante on šalje prosvetne inspektore. Ministar je prošle godine prilikom posete Čačaku obećao da će promeniti eksternu evaluaciju za koju je i sam rekao da nije dobro osmišljena, ali to nije uradio", rekao je Adžić.

  • МЛ

    27.05.2016 08:37
    Штрајк
    Имам дете у гимназији (одличан ђак)
    Много је примедби на рад неких професора !!!
  • lusi

    26.05.2016 21:39
    Normalno da nece da prime inspektore u skolu, kad pojedinci vec ne dolaze na posao, ili samo pro forme svrate do skole na trac ili drugu partiju. Kako to da sve skole prolaze kroz procenu kvaliteta, a oni misle da je to odmazda zbog strajka? Da, drage moje kolege, istina boli kad vas oni zbog kojih imate posao lose procene. Ali to ne znaci da treba da se ponasate kao tinejdzeri kojima predajete, vec da pogledati u 21. vek i uradite nesto na sebi i svojoj nastavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.