Poništeno rešenje o oduzimanju pasoša Miškoviću

Apelacioni sud poništio je rešenje Specijalnog suda kojim je Miroslavu Miškoviću, koji se tereti za finansijske malverzacije sa putarskim preduzećima, produžena zabrana napuštanja boravišta, uz privremeno oduzimanje putne isprave.

Istim rešenjem, Apelacioni sud je ovaj slučaj vratio Specijalnom sudu na ponovno odlučivanje, navodi B92.

Sud je zaključio da je žalba Miškovićevog branioca osnovana i u rešenju od 20. maja zaključi da prvostepeno rešenje sadrži "bitnu povredu odredaba krivičnog postupka" jer su "razlozi za produženje primene mere zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave nejasni i protivurečni".

Apelacioni sud ocenjuje da prvostepeni sud "nije dao dovoljno jasne i neprotivurečne razloge" za odluku da za još tri meseca produži mere kojima ograničava kretanje Miškoviću.

Nisu dati jasni razlozi zašto se sud odlučio da "kumulativno primeni" čak tri procesne mere, od kojih je jedna  -  jemstvo od 12 miliona evra stroža mera za obezbedjenje njegovog prisustva.

U rešenju Apelacionog suda, podseća se da je Miškoviću pritvor produžen i zbog optužbe da je sa grupom okrivljenih oštetio preduzeća za puteve ali su, u medjuvremenu saokrivljeni oslobodjeni te optužbe.

  • Šta drugo reći

    27.05.2016 21:27
    Pali, brate, tajkuni su zakon!
  • Vlada

    27.05.2016 21:06
    ---
    Tresla se gora, Miškoviće je krao po zakonu. Vučićeve dimne zavese rasteraće vetar kriminalnih zakona i nikom ništa. Osim što će Mišković tužiti državu za štetu i to ćemo mi naroda da platimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.