Viši sud odbio zahtev odbrane osuđenih za ponavljanje postupka u slučaju Taton

Viši sud u Beogradu odbio je zahtev odbrane osuđenih Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće za ponavljanje postupka za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, ocenivši da bi ispitivanje predloženih svedoka bilo nov dokaz, ali bez dovoljnog kvaliteta, saopštio je danas taj sud.

"Pribavljeni i izvedeni dokazi, iako novi, ne predstavljaju dokaze koji su takvog kvaliteta i značaja da bi sami za sebe, ili u vezi sa ranijim činjenicama ili dokazima, mogli dovesti do odbijanja optužbe ili oslobadjanja od optužbe ili do osude po blažem krivičnom zakonu", ukazuje sud.

Novi dokazi i činjenice, "ne mogu da dovedu do ponavljanja krivičnog postupka, jer po oceni veća ne dovode u sumnju pravilnost činjeničnog stanja utvrđenog u pređašnjem pravnosnažno okončanom krivičnom postupku, "odnosno verodostojnost već izvedenih dokaza".

Tu odluku juče je donelo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, "ponovo odlučujući" o zahtevu branilaca osuđenih Grkovića i Puzigaće, za ponavljanje krivičnog postupka završenog presudom, navodi se u saopštenju.

Krivično vanpretresno veće "postupajući po primedbama Apelacionog suda u Beogradu, sprovelo je radnje provere i ispitan je u svojstvu svedoka Slobodan Čenić, nakon čega je veće razmotrilo celokupne spise predmeta i donelo odluku da treba odbiti zahtev za ponavljanje krivičnog postupka". Protiv ovog rešenja stranke u postupku se mogu žaliti Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu osudio je grupu od 14 optuženih na zatvorske kazne od kojih su najstrože kažnjeni Đorđe Prelić i Puzigaća, sa 35 godina zatvora i 32 zatvora, a Apelacioni sud je osuđenima pravosnažnom presudom prepolovio kazne.

Taton je pretučen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza, a umro je 12 dana kasnije od povreda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.