Pastor obećao da će mobilisati glasače za referendum u Mađarskoj

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor obećao je u ime čelnika stranaka mađarske nacionalne manjine u zemljama regiona Karpatskog basena da će mobilisati svoje zajednice za učešće na referendumu u Mađarskoj o obaveznim kvotama Evropske unije za prihvat migranata.

Mađarski predsednik Janoš Ader zakazao je za 2. oktobar referendum o prihvatanju ili odbijanju obavezujućih kvota Evropske unije za prijem migranata, a Pastor je dodao da su mađarske stranke u obavezi da pozivaju glasače da 2. oktobra odbace "briselsku politiku naseljavanja", preneo je sajt Vajma.info.

"Svi mi imamo pravo da odlučimo sa kim i na koji način hoćemo da živimo i ne mogu nam se nametnuti odluke koje ne prihvatamo. Na prvi pogled je referendum unutrašnja stvar Mađarske, ali pošto smo jedna nacija, unutrašnja stvar Mađarske je stvar svih nas", naglasio je Pastor.

Predstavnici prekograničnih mađarskih stranaka i organizacija koje imaju podršku aktuelne mađarske vlade su u zajedničkoj izjavi osudili "pogrešnu imigracionu politiku Evropske unije i nametnuto naseljavanje".

Pastor je u ime ostalih partijskih čelnika iz Karpatskog basena rekao da je pomenuta deklaracija zauzimanje vrednosnog stava, jer se svi potpisnici zalažu za opstanak Evrope sa hrišćanskim korenima i odbacuju osporavanje suvereniteta država.

  • mama

    24.07.2016 21:54
    Sramota me da čitam o ovome, kako njega samo nije sramota
  • Dej@n

    24.07.2016 15:58
    Sjajno!!! Imam samo jedno pitanje - za šta će mobilisati glasače, odnosno kako će glasati? Verovatno će tamo glasati protiv, a ovde kao deo vladajuće koalicije podržavaju prolaz migranata. Nema veze, kad ovde sve propade otići će svi tamo...
  • Zivan

    24.07.2016 15:04
    Orban je prvi uoccio i ozbiljnost izbeglicckog pitanja, ali I nesprmnost EU da se suocci sa ovim problemom i u poccetku je sav teret svalila na periferne cclanice Unije. Razumljiv je njegov zahtev da Unija precizno regulisse obaveze svake zemlje ponaosob i dobro je sto za svoj stav trazzi ssto ssiru podrssku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.