Otvoren prvi centar sa simulatorima za proveru vozačkih sposobnosti

U AMSS Centru za motorna vozila (AMSS-CMV) počeo je da radi Centar za proveru vozačkih sposobnosti namenjen pre svega vozačima sa invaliditetom.
To je prvi takav centar u našoj zemlji i jedini na Balkanu.
 
"U Centru za proveru vozačkih sposobnosti ubuduće će na posebnim simulatorima vožnje i osobe sa invaliditetom moći besplatno da ispitaju fizičke i psihomotoričke sposobnosti kao i mogućnosti vožnje", rekao je predsednik Auto-moto saveza Srbije, Mirko Butulija. 
 
U Centru se za sada nalaze tri simulatora: DriveOn, izum domaćih inženjera i stručnjaka, sa virtuelnim 3D simulatorom vožnje, Driver test station 2 (simulator-merilo) koji se koristi za testiranje osnovnih funkcija vozača kao što su sposobnost upravljanja, ubrzanja i kočenja i Vienna Test System, uređaj za ispitivanje psihomotoričkih sposobnosti vozača namenjen za proveru sposobnosti svih kategorija vozača. 
 
U svetu se u sličnim centrima na ovakvim simulatorima sposobnost vozača procenjuju već oko dve decenije. 

Teme

amss
  • vozac

    27.07.2016 17:24
    Pun pogodak
    Ovo je pozitivna vest. Nadam se da ce i vozaci bez invaliditeta samoinicijativno moci da provere svoje sposobnosti. Mada koliko je losa situacija u saobracaju u Srbiji, ovo bi trebalo uvesti da bude obavezni pregled jednom godisnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija