Protestna nota BiH zbog paljenja zastava Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je protestnu notu ambasadoru Bosne i Hercegovine u Beogradu Lazaru Mirkiću, kojom je izražen energičan protest zbog video-snimka na kojem dve neidentifikovane, naoružane osobe pale dve državne zastave Srbije.
Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, snimak je dostupan na internetu. Neidentifikovane i naoružane osobe koje spaljuju srpske zastave su, kako se vidi na snimku, okružene nekadašnjom zastavom Bosne i Hercegovine, koja je bila u zvaničnoj upotrebi do 1998. i zastavom Kraljevine Saudijske Arabije.
 
Oni su dve državne zastave Srbije spalili uz pucanje iz vatrenog oružja i pevanje pesama izrazitog nacionalnog i islamskog, verskog naboja. "Uz ukazivanje da se radi o krajnje neprihvatljivom postupku usmerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Republike Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine sprovedu hitnu istragu u cilju otkrivanja počinilaca ovog neprimerenog čina i njihovog kažnjavanja u skladu sa zakonom".
 
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, takođe, iskazuje poseban interes da se o toku navedene istrage blagovremeno obaveštavaju nadležni organi Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.