Sud potvrdio sporazum sa hrvatskim špijunom

Viši sud u Beogradu saopštio je da je potvrđen sporazum o priznanju krivice sa Čedom Čolovićem, koji je priznao da je radio za hrvatsku obaveštajnu službu.

Prema sporazumu, Čolović će u zatvoru provesti tri godine zbog krivičnog dela špijunaže, navodi se u saopštenju i dodaje da je okrivljenom produžen pritvor.

Mediji su juče javili da se Čolović nagodio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu za kaznu zatvora od tri godine. Čolović je (57) uhapšen u petak u okolini Beograda, a Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da je osoba koja je uhapšena u saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom osumnjičena za špijunažu i da je reč o osobi koja ima državljanstvo i Srbije i Hrvatske.

Tužilštvo je rada navelo da je do 1990. godine Čolović živeo i radio u Hrvatskoj, a da mu je posle toga mesto prebivališta u Srbiji. Beogradski mediji su preneli da je Čolović (57) nekadašnji oficir Vojske Republike Srpske Krajine. Srbiju je došao kao izbeglica u avgustu 1995. godine u vreme hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja".

Po pisanju Večernjih novosti, Čolović je Hrvatskoj prodavao poverljive vojno-obaveštajne podatke, na osnovu kojih je protiv srpskih vojnika i oficira podignuto oko devet optužnica za ratne zločine.

  • uoeayyouaea

    06.09.2016 22:57
    Nocas necu moci zaspati zbog ovoga .
  • Neko

    06.09.2016 20:29
    sramota
    Koga zanima ovo?
    Šta je ovaj čovek špijunirao?
    Kakve je to kritične idije ukrao.
    Ovo je samo medijski spin da vam skrenu pažnju sa tema kojima bi trebali da se bavimo.
    Digli su cenu struje, ukinuli su povrat pdva na opremu za bebe, ali to su izgleda manje bitn evesti od priče UHVATILI SMO ŠPIJUNA.
    Oni stvarno misle da smo mi glup narod, a mi im pokazujemo da jesmo.
  • milforever

    06.09.2016 18:39
    skoro da ime zvuči kao "Ilija Čvorović" ,a film "Blakanski Špijun". Slučajnost?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.