Šutanovac: Iznenadila me Pajtićeva ostavka, nisam je tražio

Novoizabrani predsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio je da ga je iznenadila ostavka doskorašnjeg lidera stranke Bojana Pajtića na mesto šefa poslaničke grupe, budući da je, kako podseća, u svom pobedničkom govoru najavio agilniji nastup DS-a u parlamentu, jer je "to je jedina osvetljena pozornica za stranku".

Šutanovac je rekao da "o bilo kakvim ostavkama, pa i u poslaničkoj grupi, nije bilo govora, niti sam ja to zahtevao".

"Tim pre me je iznenadila Pajtićeva odluka objavljena na društvenim mrežama, a o kojoj me nije i lično obavestio, iako smo po objavljivanju rezultata izbora razmenili poruke", kaže Šutanovac.

On dodaje da nije ni razmišljao o promenama u poslaničkom klubu, tako da ne može ni da kaže ko bi mogao da bude novi šef poslaničke grupe.

Dan nakon neposrednih izbora u demokratskoj stranci i izbora Šutanovca za novog predsednika DS-a, dojučerašnji lider demokrata Bojan Pajtić podneo je ostavku na mesto šefa poslaničke grupe, jer, kako je rekao, ne deli u potpunosti vrednosti i politički rezon novoizabranog rukovodstva stranke.

"Članstvo DS donelo je odluku da stranku vode "Šule, Kena i Balša, odustavši od višedecenijske prednosti koju je, u odnosu na ostale organizacije, imala"", naveo je Pajtić na svojoj Fejsbuk stranici. On je dodao da taj izbor poštuje, ali da među izabranim rukovodiocima nema narodnih poslanika kojima bi ustupio poziciju šefa poslaničke grupe. "Međutim, ipak osećam obavezu da podnesem neopozivu ostavku na tu dužnost, na koju ste me pre nekoliko meseci izabrali", rekao je Pajtić.

Podsetimo, i poslanica Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Jelena Balašević napustila je DS.

Potpredsednička mesta u Demokratskoj stranci najverovatnije će zauzeti Branislav Lečić, Tamara Tripić, Jovan Marković, Nada Kolundžija i Igor Salak, pokazuju preliminarni rezultati neposrednih izbora u DS-u.

Zvanični rezultati očekuju se danas.

  • Steta

    26.09.2016 15:02
    Čestitam SNS-u! Sad stvarno više nema nikakvih prepreka da nas SNS jaše i posle predsedničkih i svakih narednih izbora...Joj, gde mi je pasoš da begam?
  • Gerga

    26.09.2016 14:55
    Najmanje demokratska
    Sadašnje članstvo ne zaslužuje da nosi taj naziv stranke! Trebalo bi ili da promene naziv ili da osnuju novu stranku a da se ova zamrzne dok se ne pojave nove snage dostojne naziva!
  • Milos

    26.09.2016 11:30
    Zivela SNS.jedini bastion demokratije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.