Zaposleni u Ministarstvu rada dobili specijalne kartice za popuste

Aleksandar Vulin podelio je zaposlenima u svom ministarstvu specijalne kartice koje omogućavaju kupovinu uz velike popuste.

Ti popusti vlasnicima kartica odobravaju se u trgovinskim lancima, salonima nameštaja, buticima, prodavnicama sportske opreme, kao i u jednom salonu za ulepšavanje. Privilegije su stekli i za dobijanje kredita kod jedne od najvećih banaka u Srbiji.

Kako piše Blic, najspornije je to što upravo Vulinovo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, odnosno inspekcije u sastavu tog ministarstva, treba da kontroliše između ostalih i te firme.

- U jednom salonu lepote možemo da se podmladimo i ulepšavamo po cenama nižim od redovnih od 25 do 45 odsto. Na ostalim mestima popusti su takođe značajni. Zaposleni se pitaju da li je ovo neki vid podmićivanja da bi se zažmurilo na eventualni rad na crno - kaže sagovornik lista.

- Mislim da Ministarstvo rada nije smelo da zaključi ovakve ugovore, jer može dovesti u pitanje nepristrasnost u postupku kontrole u odnosu na konkurenciju. Treba videti i da li su ovakvi povoljni uslovi ponuđeni i drugim ministarstvima ili samo ovom - navodi Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija.

U Ministarstvu rada kažu da je mogućnost olakšica za kupovinu sastavni deo njihovog projekta "Ministarstvo za ljude”.

- Povoljnosti za zaposlene u ministarstvu, koje proističu iz zaključenih memoranduma o saradnji sa pojedinim poslodavcima, nemaju nikakvog uticaja na inspekcijske nadzore koje obavljaju 242 inspektora rada. Nema povlašćenih i privilegovanih poslodavaca - tvrde u ministarstvu. 

  • Johnny Walker

    01.10.2016 17:40
    Siroti, nemaju od čega da žive.
  • laz i prevara

    01.10.2016 16:03
    zasto
    PA KAD JE TAKO GOSPODO IZ MINISTARSTAVA PODELITE I NAMA OSTALIMA MOZDA MI IMAMO I MNOGO MANJE OD VAS AKAMOLI MINISTRA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.