Lončar: Do kraja nedelje 15 inovativnih lekova

Republički fond za zdravstveno osiguranje do kraja ove nedelje treba da saopšti listu sa 15 inovativnih lekova, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Kako je naveo Lončar, ugovori za jedan broj inovativnih lekova biće potpisani i oni će, konačno, posle pet ili šest godina, biti na našem tržištu.
 
Lončar je rekao i da je Ministarstvo insistiralo da se napravi strategija za naredne četiri godine kako bi se tačno znalo kada će svaki od tih lekova biti uveden na pozitivnu listu.
 
"To je stvar na koju ja niti želim niti mogu da utičem. Postoje stručne komisije i ljudi koji se bave time. Oni treba da odrede prioritete i da na osnovu novca koji imamo odrede šta je to što treba da prođe ove godine, šta sledeće, a šta za dve i tri godine", rekao je Lončar.
 
Podsetimo, na tzv. pozitivnu listu lekova koji se izdaju o trošku zdravstvenog osiguranja, od oko 100 inovativnih lekova za koje su proizvođači i zastupnici na tržištu podneli zahteve, ući će medikamenti iz samo pet grupa: pedijatrije, hematoonkologije, transplantacije, vantelesne oplodnje i dijabetesa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija