Od 400.000 evra poreskih obveznika napravljene tri šupe i dve rupe

Direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede krije dokumenta na osnovu kojih je novcem građana u 2012. godini platila gotovo 46 miliona dinara za tri nedovršena prizemna objekta i dva nedovršena bazena u okviru projekta izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Rači, piše portal Pištaljka.rs.
Ovaj projekat Direkcija je finansirala u saradnji sa lokalnim Javnim komunalnim preduzećem "Rača", a koliko je on do sada ukupno koštao građane ne zna ni predsednik opštine Rača Nenad Savković (SNS), kao što ne zna ni šta je novcem građana uopšte plaćeno, a ni koliko je još potrebno uložiti kako bi fabrika otpadnih voda proradila. 
 
To međutim ne sprečava Direkciju za vode da i ove godine opredeli još 4,1 milion dinara za završetak postrojenja koje je po ugovoru trebalo da bude završeno još 2011. godine, navodi ovaj portal.
 
 
Posle pet ugovora o združivanju sredstava radi finansiranja ovog postrojenja, tri aneksa ugovora i dva raskida ugovora koliko su od 2011. godine do danas potpisali Direkcija za vode i JKP "Rača", vrednost investicije porasla je sa početnih 37,5 miliona dinara na 65,5 miliona dinara, a rokovi su stalno odlagani. 
 
Prema najnovijem ugovoru koji su potpisali direktor JKP "Rača" Ivica Marković i v.d. direktora Direkcije za vode Nataša Milić, na ovom postrojenju trebalo bi da se do 5. decembra izvedu radovi vredni još 8,2 miliona dinara koje će po pola platiti Direkcija i račansko komunalno preduzeće. Koliko je verovatno da će ovih radova biti, najbolje govori činjenica da nigde u blizini nema ni građevinskih mašina, ni opreme, ni radnika. Nedovršene omale prizemne zgrade zarasle su u korov, a u bazenima bez ikakve opreme jedina voda koja se može videti je kišnica.
 
Ceo tekst Pištaljke o ovom spornom projektu možete pročitati OVDE
  • mica

    15.11.2016 19:25
    Dok to izadje na sud i presudi se,zastarice...Kao i sve!Zakon je pisan za lopove.
  • dobrotvorka

    15.11.2016 18:39
    POVEZ
    Pravda je slepa jer u ovoj našoj Srbiji nema nikog da joj skine povez sa očiju što svakoj Vlasti odgovara.
  • Izdajnik

    15.11.2016 18:32
    Glavni krivci za gornju vest su zle NVO organizacije i Donald Tramp koji se ne libe da na ovaj podmukli nacin rasture postenu Srbiju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.