Predsednički izbori 9. aprila?

Izbori za predsednika Srbije biće održani 9. aprila, a tog dana bi mogli da budu održani i vanredni parlamentarni izbori.
Prema pisanju "Blica", vladajuća većina bi na predstojećim predsedničkim izborima mogla da ima čak tri svoja člana. Gotovo je izvestan lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, kao i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.
 
I dalje je najveća nepoznanica ko će biti kandidat Srpske napredne stranke, a kao jedna od mogućnosti pominje se i trenutni premijer Aleksandar Vučić. Programski direktor Cesida Đorđe Vuković ne isključuje ovu opciju, ali navodi da to za sobom povlači probleme.
 
"Ko će biti novi premijer? Ipak, izglednije je da Vučić sa pričom o izborima priprema teren za još jedan mandat Tomislava Nikolića ili će nekog trećeg uvesti u igru", smatra Vuković.
 
Kako piše ovaj list, poslednjih dana su se u Vladi pojavile priče o mogućem raspisivanju i parlamentarnih izbora zajedno sa predsedničkim. Prema nezvaničnim navodima, jedan od razloga za prevremene izbore je klimava skupštinska većina. Iako sigurna po brojkama, u sadašnju većinu se sumnja zbog "odanosti SPS". Nasuprot tome, po drugim tvrdnjama, lider SPS Ivica Dačić mogao bi da bude zajednički kandidat naprednjaka i socijalista. 
 
"Činjenica je da se još uvek ne zna ništa pouzdano i čeka se da Vučić odluči i saopšti", naveo je jedan od ministara.
  • NS

    02.12.2016 17:35
    Vuci za nos dok možeš
    Njegove zaje**ncije! E pa narode, ako i sada budete pali na prodaju glasova za 1 kg hleba, lažna obećanja i šizofrene likove, krah u 2017. je neminovan. Tih 1 kg hleba koje budete kupili će biti i jedini za tu godinu.
  • baba

    02.12.2016 12:51
    sta voli AV
    ja mislim da on voli proslave Prvih sto dana nove vlade
  • Dr Miggyy

    02.12.2016 11:43
    I NAKON IZBORA, IZBORI!
    Najveću dobit građani od naprednjaka imaju parlamentarne izbore bar jednom godišnje. Za to vreme niti su sprovedene reforme, niti zemlja izašla iz krize, standard građana je pao i najniži je u Evropi, a zato je napisana biblioteka hvalospevnih romana. Zakoni su postali mrtva slova na papiru, a stvarnost je “masovna grobnica”. Za vreme bivše vlasti kriminal je divljao po ulicama. Zahvaljujući novoj, vraćen je u institucije sistema. Jedini ostvaren uspeh ove vlade je, Vučićevim zakonom, otimanje plata i penzija. ‘Ajmo sa izbore na izbore, posrećila se Vrbica! Neustrašivi Vučić ipak ga uplašila opozicija u “rijalitiju od skupštine”. Spasiće ga izbori?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.