Srbiji 80 miliona evra od EU za reformu javne uprave

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han dolazi sutra u Beograd gde će razgovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem i prisustvovati potpisivanju ugovora o finansijskoj podršci reformi srpske javne uprave.
Reč je o prvom ugovoru u vrednosti od 80 miliona evra za finansiranje reforme javne uprave u Srbiji kroz sektorsku budžetsku podršku u skladu sa pravilima novog instrumenta pretpristupne pomoći IPA2, a potpisaće ga ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Henoveva Ruis Kalavera.
 
Han je uoči posete Beogradu izjavio da Srbija pripada porodici Evropske unije i da "čini izvanredan napredak u pravcu svog strateškog cilja, članstva u EU".
 
Srbija je do sada otvorila četiri od 35 poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, a Dačić je 1. decembra izjavio da Beograd očekuje da u decembru otvori bar još jedno - poglavlje pet o javnim nabavkama, a možda i poglavlja 25 i 26 o nauci, obrazovanju i kulturi.
 
Kako je najavljeno iz Delegacije EU u Srbiji, Han će se u Beogradu sastati i sa studentima i predstavnicima akademske zajednice. Planirana je takođe poseta Botaničkoj bašti i Zelenom paviljonu obnovljenom uz pomoć EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.