Nema Srba među ranjenima u napadu u Istanbulu

Među ranjenima u napadu koji je u novogodišnjoj noći izveden na noćni klub u Istanbulu stopostotno nema srpskih državljana, ali sa velikom verovatnoćom možemo da očekujemo da ih nema ni među ubijenima, rekao je generalni konzul Srbije u tom turskom gradu Zoran Marković.

Prema njegovim rečima, epilog napada je 39 mrtvih i 69 ranjenih, od kojih je pet u kritičnom stanju. Među žrtvama, kako je naveo, 21 telo je identifikovano i među njima se nalazi 16 stranaca, i to državljana Indije, Iraka, Sirije, Tunisa i Belgije, koliko se za sada zna, dok 15 mrtvih još nije identifikovano.

Napad se, prema njegovim rečima, dogodio na noćni klub "Reina", jedan od najeminentnijih klubova u Istanbulu i, ujedno, najskupljih.

- Odmah po saznanju za događaj, stupili smo u kontakt sa Kancelarijom guvernera i sa kolegama iz drugih konzulata, kao i sa svim našim građanima ovde, pre svega sportistima, koji su eventualno mogli da se nađu na licu mesta u ovakvom klubu - rekao je Marković.

U takav klub se, rekao je on, ne može ući bez rezervacije, a uz to, ulaznice su izuzetno skupe, posebno za doček Nove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.