Drobnjak: Nije problem nevreme, nego vozači koji ne voze po propisima

Saobraćaj u Srbiji je normalizovan, a danas i sutra bi trebalo da bude raščišćeno i 13 regionalnih puteva koji su ugroženi, kaže direktor Puteva Zoran Drobnjak.
"Putari su svi na terenu, sve službe rade, u pitanju je oko 400 kamiona, 2.000 radnika i 330 mašina", rekao je Drobnjak.
 
Drobnjak kaže da je da su putari iskusni i da dobro obavljaju svoj posao. On je naglasio da je najveći problem to što vozači ne slušaju i ne voze po propisima. 
 
"Imamo dobru saradnju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sa saobraćajnom policijom, vojskom i drugim službama, ali su vozači problem", naveo je Drobnjak. 
 
Kako je rekao, čim nema policije vozači kamiona pretiču, a posebno je opasno kada preteknu kamion koji čisti sneg, pa proklizaju i naprave problem. "Imali smo primer u subotu kod Pojata, gde je bilo parkirano oko dva kilometra kamiona. Oni su bili u dve kolone, jedan po jedan krene, uđe u preticajnu traku, pa stane i zaustavi celu kolonu", naveo je Drobnjak. 
 
"Apelujemo na učesnike u saobraćaju da obavezno koriste zimsku opremu. Uvek kada počinje zimska služba menjamo vertikalnu signalizaciju i stavljamo druga ograničenja brzine", naveo je Drobanjk.
 
Inače, Drobnjak je naveo i da će konkurisati za mesto direktora u tom javnom preduzeću kada bude rapisan konkurs. On je za rekao da će ove godine biti raspisan javni konkurs za izbor direktora Puteva Srbije i da je njegova preporuka to što posao održavanja puteva radi 30 godina i sve što je uradio za 10 godina koliko je u Putevima.
  • маркеђани

    09.01.2017 17:54
    Држава заказала, возачи су код нас такође бахати јако. Све то кад склопиш добијеш хаос...
  • Smrdija

    09.01.2017 15:10
    Kakva drzava takav i direktor .
  • Mirko

    09.01.2017 13:18
    Cirke pirke
    Ovaj nikad nije trezan...stalno janpi..zapliće, mota jezikom, pljuje, prica nepovezano malo vise kraducka, Veljin pulen i kao takav idealan a nadasve podoban da se javi na konkurs za direktora...nisu krivi Putevi sto ih je ponovo sneg iznenadio, krivi su vozaci jelte ne znaju da voze po snegu od 2 metra..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.