Led na svim rekama u Srbiji

Poslednje prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je na svim rekama led ili u pokretu ili stoji i uglavnom su pokriveni veći delovi rečnih korita.

Na Dunavu, na celom toku kroz Srbiju, led u pokretu pokriva vodenu površinu od 50% do 100%, a na pojedinim mestima led stoji i zbog toga se preduzimaju mera vanredne odbrane od leda.

- Na Tisi, banatskim vodotocima, donjim tokovima Dunava, Velike i Južne Morave, kao i na Jablanici i Toplici zabeležena je pojava delimičnog do potpunog ledostaja sa tendencijom povećanja debljine leda i procenta pokrivenosti vodene površine ledom. Na gornjim tokovima Dunava, Save, Velike, Južne i Zapadne Morave, kao i na Mlavi, Peku i Timoku osmotren je priobalni led sa ledohodom od 20 do 70% širine rečnog korita. Narednih dana na ovim rekama se očekuje povećanje debljine leda i procenta pokrivenosti vodene površine ledom - navodi se u poslednjem biltenu RHMZ-a od utorka u podne.

Temperature svih reka su 0°С, sem Dunava čija je prosečna temperatura 0.1°С. Kolika je debljina leda nije poznato, sem za Kanalsku mrežu DTD, za koju su Vode Vojvodine saopštile da iznosi 10 santimetara.

Na skoro svim rekama je zabeležen i nizak vodostaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija