Stefanović, Vulin i Mali ponovo u klupama

Stručno usavršavanje polaznika 6. klase Visokih studija odbrane i bezbednosti, medju kojima su i ministri unutrašnjih poslova i rada Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, počelo je danas na Vojnoj akademiji u Beogradu.
Obraćajući se polaznicima u Centru za simulacije i učenje na daljinu, ministar odbrane Zoran Djordjević kazao je da su Visoke studije odbrane i bezbednosti najviši nivo karijernog usavršavanja oficira i državnih službenika.
 
"Ove studije bile su potrebne Srbiji, njenoj odbrani i bezbednosti. Danas ulazite u modernu instituciju i bićete privilegovani korisnici usluga i kapaciteta Ministarstva odbrane i drugih ministarstava i ustanova", kazao je Djordjvić. On je ocenio da prisustvo najviših državnih funkcionera medju polaznicima treba posmatrati kao "punu podršku obrazovnom sistemu u okviru Ministarstva odbrane".
 
Načelnik Škole nacionalne odbrane Miroslav Talijan rekao je da su glavna nastavna područja usavršavanja Strategijsko okruženje, Upravljanje sistemom nacionalne bezbednosti i Bezbednost i odbrana.
 
"Težište studija je na osposobljavanju polaznika za multidisciplinarni pristup u analiziranju savremenog bezbednosnog okruženja, procenjivanje dugoročnih političko-bezbednosnih trendova, saradnju sa drugim sistemima nacionalne bezbednosti na regionalnom i globalnom nivou", naveo je Talijan.
 
Medju polaznicima su i po jedan oficir oružanih snaga BiH, Slovenije i Hrvatske, a prema rečima pukovnika Slovenačke vojske Dušana Toša, cilj stručnog usavršavanja u Srbiji je sticanje novih pogleda na probleme bezbednosti i zaštite.
 
Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Srbije i zemalja regiona za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.
  • miki21

    18.01.2017 07:59
    Ponovo?
    Rekao bih po prvi put, a obzirom da su bez stvarnog predznanja, dobiće diplome na poklon.
  • Doktori diplomiranja

    17.01.2017 19:35
    Napokon na mestu gde i pripadaju! Polupismeni ljudski oblici!
  • hell

    17.01.2017 19:22
    Horor klupa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.