Ženski marš i u Beogradu kao protest protiv Trampa

Aktivistkinje ženskih nevladinih organizacija i pokreta organizovaće danas u podne u Pionirskom parku u Beogradu Ženski marš protiv fašizma, povodom inauguracije Donalda Trampa za predsednika SAD.
Reč je o maršu koji će žene organizovati u 56 zemalja sveta, čime žele da pošalju poruku da se protive narastajućem fašizmu u svetu, a posebno mizoginiji i rasizmu, navodi se u poziv na dogadjaj.
 
"Na žalost, ponovo na ulicama žene moraju da brane stečena prava. Zato dodjite!", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da u Srbiji na vlasti i oko vlasti ima mnogo političara koji podržavaju "trampizam", tako da se izlaskom na marš pokazuje da su žene protiv politike narastajućeg neofašizma u Srbiji i u svetu, te da su istovremeno solidarne sa ženama u SAD.
 
Više o ženskim marševima širom sveta može se pronaći na internet adresi https://www.womensmarch.com/sisters.
  • marko

    24.01.2017 12:53
    usa
    Sta je poenta price,trebala je da pobedi zena pa taman ona ogrezla u krvi do lakata,ali boze moj zena je !
  • Blajv

    24.01.2017 11:19
    @Terješkova

    Ništa lično, vas patriotske mašine za štancovanje magaradi ne volim kao dijagnozu.
  • dragana

    24.01.2017 08:52
    dobra stara zla dominacija
    Umesto da se muškarac i žena vole da je zena isto kaoi muškac slobodna on hoče ma dominira sa njom u svakm pogledu i seksualnm i u pogledu radjanja umesto da kao ljubavnici slede ideju zajedno smo jači oni razmisjaju naravno muškarci kako če neku ženu potlačiti te kurve smo te glupe smo mudri mislioci su davno rekli da su ljudski umovi za ludnicu umesto da se taj ludi tramp trudi da zajedo odemo u kosmos on je več našo način da šutira ženu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.