Za 100 inspektora u Poreskoj upravi više od 1.800 kandidata

Na konkurs Poreske uprave za 100 novih inspektora prijavilo se čak 1.808 kandidata.
Poreska uprava raspisala je konkurs za pozicije višeg inspektora, inspektora i mlađeg inspektora, čija će prosečna mesečna primanja iznositi oko 48.000 dinara. Skoro svaki kandidat konkurisao je za veći broj pozicija. 
 
Najviše inspektora biće raspoređeno u Beogradu i Novom Sadu, a manji broj u Nišu i Kragujevcu i drugim gradovima Srbije. U zavisnosti od pozicije, njihove plate će se kretati od 38.000 do 58.000 dinara, piše "Blic".
 
Prema uslovima konkursa, kandidati moraju da imaju završen Pravni ili Ekonomski fakultet, a za sva radna mesta zahteva se iskustvo u struci - od godinu do sedam godina. Poreskoj upravi neophodni su ljudi koji će obavljati poslove terenske i kancelarijske kontrole, analitičko-poreske poslove i poslove naplate poreza. 
 
U Poreskoj upravi kažu da je u toku testiranje kandidata. Prvi deo testiranja obavljen je prošlog vikenda na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ostali kandidati za inspektore biće testirani na istom mestu ovog vikenda.
 
Kako su naveli, kandidati koji ispunjavaju uslove za rad prvo će proći pismenu proveru znanja poznavanja zakonskih propisa, a potom slede provere ostalih znanja i veština neophodnih za obavljanje posla inspektora.
  • dule

    21.01.2017 18:44
    SVAKA FIRMA CE IZGLEDA IMATI SVOG INSPEKTORA. Otpustaju doktore,socijalne radnike,policajce,vojnike a zaposljavaju poreske inspektore. Ma super drzava
  • /

    21.01.2017 18:35
    /
    hoce li biti makar jedan cvarkov?
  • DonJuan

    21.01.2017 12:47
    Da li ce medju tih 100 inspektora biti ijedan koji nije clan srpske napredne sekte?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.