Planovi za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ministrom komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Ismirom Juskom o projektu izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo i rekonstrukciji pruge između dve prestonice.
"Srbija i BiH su se saglasile da se auto-put Beograd-Sarajevo gradi, a u narednom periodu razgovoraćemo o detaljima realizacije, kao što su izrada prethodne studije izvodljivosti i načini finansiranja", rekla je Mihajlović.
 
Ministar Jusko je kazao da je taj projekat važan za ekonomski razvoj BiH i da bi u narednih mesec dana trebalo da bude poznata preliminarna trasa auto-puta na teritoriji BiH.
 
Mihajlovićeva i Jusko su se dogovorili da se u najkraćem roku formira zajednička radna grupa za projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Sarajevo, koja će se baviti i pitanjem bržeg kretanja robe na železničkom graničnom prelazu izmedju dve zemlje. Dogovoreno je i formiranje zajedničke radne grupe za održavanje jedanaest mostova između Srbije i BIH.
 
Mihajlović i Jusko su razgovarali i o pripremi Sporazuma o izgradnji i uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza na mostu Ljubovija-Bratunac, o saradnji u vazdušnom saobraćaju i o saradnji dva ministarstva u suzbijanju sive ekonomije u drumskom prevozu putnika, navodi se u saopštenju.
 
Sastanak Mihajlović-Jusko jedan je u nizu tokom posete predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića Srbiji.
 
 
  • Nikola

    24.01.2017 08:54
    Ha ha
    Čim završe kanal ka Južnoj Moravi i tunel kroz Frušku Goru. Tako vredni ljudi, ali nemaju projektanski kadar he he.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija