Fiskalni računi donose šest stanova i 14 automobila

Spisak nagrada za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" koju organizuje država znatno je uvećan.
Kako piše "Blic", među nagradama nagradne igre koju organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kao deo borbe protiv sive ekonomije, biće šest stanova i 14 automobila "fijat 500L" umesto četiri kako je ranije planirano.
 
"U dva ciklusa koja će biti organizovana ove godine, sa po četiri izvlačenja, a prvo će biti 12. marta, podelićemo šest stanova, 12 automobila, tri putovanja za Njujork za dve osobe, kao i pet putovanja za Pariz za dve osobe, uz karte za teniski turnir Rolan Garos", kaže za beogradski list izvor iz Vlade Srbije.
 
Građane očekuju, kako navodi, i putovanja na Staru planinu, Zlatibor, 40 frižidera, po 20 veš mašina, mašina za sudove, televizora, laptopa, mobilnih telefona, mikrotalasnih peći i tableta.
 
Za učešće je neophodno prikupiti najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda o plaćanju karticom (tzv. slipova), izdatih između 1. januara i 31. marta 2017, minimalne vrednosti 100 dinara po računu ili slipu. Veći iznos računa ne povećava šansu za dobitak, ali zato građani koji plaćaju karticom dupliraju svoje šanse jer uz fiskalne račune dobijaju i slipove.
 
Sakupljene račune građani će moći od 1. februara da dostave u kovertama koje će biti besplatne i dostupne u svim filijalama Pošte Srbije. 
  • nekoizmase

    25.01.2017 07:58
    Jako ste svi pametni
    @Nana
    Nisu lekari krivi što je preCednik za kog si glasala nepismen, pa ne zna kako se vodi država, što se doktorati kupuju, što nemaš posao. Plus su lekari u privatnoj praksi izuzeti od pdv-a, pa i nije neki problem prevelik za prikupljanje poreza, bolje obrati pažnju da ispoštuješ terapiju sledeći put kad odeš kod istog. Lekari su fin svet, bili vredni u školi, dobijali petice. A uskoro ih nećeš imati jer idu da peru guzice babama u Nemačku.
  • Курир Јовица

    24.01.2017 21:36
    ... муњолет.
    А шта да радим ако добијем пут у Њујорк или париз а тамо ми се баш и не иде!?
  • Nana

    24.01.2017 20:52
    Smesno je...
    Umesto da vlast i zakonska regulativa ima tu moc da natera trgovce, kafedzije, lekare.... da izdaju fiskalne racune, kojekakvim igricama UMOLJAVAJU se potrosaci da izmame od tih istih trgovaca,kafedzija, lekara... racune. A kad igrica prodje, idemo po starom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.