Zaposlena u VIP-u uzela telefon na tuđe ime, pa ga preprodala

Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Beograđanke (36), zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj u telekomunikacionoj kompaniji i operatoru VIP.
Ona je osumnjičena da je tokom 2015. godine, kao odgovorno lice u VIP-u, zloupotrebila pristup informacionom sistemu i iskoristila lične podatke jedne Požarevljanke. 
 
Na njeno ime je zaključila fiktivan ugovor i podigla telefon vredan 143.760 dinara, a koji je potom prodala za 400 evra. 
 
Osumnjičena Beograđanka se tereti da je na ovaj način oštetila kompaniju VIP, a sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist.
 
Inače, na ovaj način grubo je prekršen i član 42 Ustava Srbije, a koji se bavi zaštitom podataka o ličnosti. Ovaj član propisuje da je svako prikupljanje, držanje, obrada i korišćenje podataka o drugima, izvan svrhe za koju se ti podaci prikupljaju i osim u sudskim postupcima, suprotno zakonima države. 
  • Lazar

    12.02.2017 20:30
    tereti se da je ostetila vip?
  • KE-KS

    12.02.2017 18:12
    Požarevac
    Ukoliko joj se dokaže krivica (verujem da neće biti problem), preseliti je u ul. Moše Pijade u Požarevcu na nekoliko godina. Naravno treba da nadoknadi svu materijalnu i nematerijalnu štetu sa kamatom.
  • goxxreb

    12.02.2017 18:12
    samo jedna rec
    Djurka (pernata zivina poreklom iz Severne Amerike).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija