Sutra protest zaposlenih na aerodromu "Nikola Tesla", nisu primljeni na neodređeno

Sindikati zaposlenih na Aerodromu Nikola Tesla Beograd održaće sutra od devet časova protest zbog odluke Vlade Srbije da dugogodišnje radnike, umesto na neodređeno, primi na određeno vreme.
Protest će biti održan na parkingu Aerodroma, kod prolaza "D", a učestvovaće predstavnici Nezavisnog sindikata aerodroma Nikola Tesla, sindikata "Sloga" i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata i sindikata "Zajedno".
 
Agenciji Beta u sindikatu "Zajedno" rečeno je da će se sutra na protestu fokusirati na status zaposlenih, a da je dalji plan da se zaposleni uključe u proces odlučivanja o sudbini aerodroma.
 
"Tražićemo da se ugovori zaposlenih, koji nisu jasni, vrate na ono što je obećano, da budu potpisani na neodređeno, kako bi svi radnici na isti način ušli u proces rešavanja sudbine aerodroma", rečeno je u sindikatu, u kome dodaju da je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović primanje radnika na neodređeno obećala u novembru i decembru.
 
Radnici su nezadovoljni i zbog toga što nisu obavešteni o tome koji je model privatizacije aerodroma odabrala Vlada Srbije, već su za koncesiju saznali na sajtu aerodroma.
 
Vlada Srbije i aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu objavili su javni poziv za davanje koncesije za tu kompaniju u trajanju od 25 godina. 
 
Četiri sindikata koja organizuju protest imaju oko 1.300 članova.
  • Karlo

    12.02.2017 18:08
    bag
    Pa sad nece biti nikako zaposleni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija