Agencija proverava navode o imovini Siniše Malog

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas će proveriti sve nove navode koji su se pojavili u javnosti u vezi sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim.
To se odnosi na informacije "u vezi sa neprijavljenom imovinom javnog funkcionera i plaćanjem školarine, mogućim nezakonitim zapošljavanjem supruge i dadilje", navodi se u saopštenju.
 
Biće proverene i informacije "o poslovnim aranžmanima privrednih društava sa gradom Beogradom, u kojima se ukazuje na koruptivne radnje u načinu rada ili postupanja organa javne vlasti ili funkcionera", dodaje se.
 
Agencija za borbu protiv korupcije je navela da "ne štiti gradonačelnika Beograda, kao ni bilo kog drugog funkcionera, kako tvrde pojedini mediji".
 
U saopštenju se navodi da se Agencija za borbu protiv korupcije slučajem gradonačelnika Beograda bavila od 2014. do 2016, kao i da je 2014. i 2015. zbog povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneru izrekla dve mere upozorenja.
 
Postupanje Agencije u vezi s mogućim sukobom interesa i dalje je u toku, budući da Agencija prikuplja informacije putem medjunarodne pravne pomoći, navodi se u saopštenju.
 
Tokom 2015. posle izvršene kontrole podataka iz izveštaja funkcionera o imovini i prihodima u zemlji i inostranstvu, Agencija je podnela izveštaj Poreskoj upravi na dalju nadležnost i postupanje. U 2016. posle analize svih prikupljenih podataka, Agencija je 4. avgusta 2016. podnela izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i dopunu 22. avgusta iste godine.
 
Agencija je, o svim svojim saznanjima, dokazima i prikupljenim podacima izvestila nadležno tužilaštvo, kojem je pre pola godine dostavila celokupne spise predmeta, navodi se u saopštenju.
  • Preambula

    18.02.2017 01:35
    Nece valjda i Vesica dirati _ Pa on vredno dolazi Ceci na slavu. Zjedno sa Dacicem,Palmom i ostalima (google zna)
  • Dr savic

    17.02.2017 23:00
    Istina
    Istina ne postoji nemojte da vas lazu ...
  • Predragg

    17.02.2017 20:12
    Hoce li Zagor prokazati Fantoma ? Jesu li mu dali ponudu koju ne moze da odbije pa nece previse talasati ? Gde naci novog pismenog otpadnika iz DSa ili DSSa u ulozi tovarnog konja SNSekte i AV ? Vise u novim epizodama....Gledajte... Serbian Reality..." Pravo u Glavu" i "I Ovce su Glasaci"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija