Stric Novaka Đokovića među prvim kupcima Diposovih vila

Goran Đoković, stric Novaka Đokovića, jedan je od prvih kupaca Diposovih nekretnina, čija je prodaja oglašena uoči novogodišnjih praznika.

"Blic" piše da je Đoković nedavno potpisao ugovor sa Republičkom direkcijom za imovinu o kupovini vile u Ulici Beogradskog bataljona i tako je postao vlasnik objekta u kojem je bio zakupac prethodne četiri godine. Po kojoj ceni je prodata vila nije poznato, a minimalna cena u oglasu je bila 311.129 evra.

Nekretnine su kupili i Jelena Teodorović, Mladen Vuković, Milan Vlatković, Zorica Kovač i Ivana Petrović, ali nije poznato da li su oni kupci luksuznih stanova ili nekih drugih nekretnina čiju prodaju je oglasila Direkcija. On onih koji su do sada sklopili kupoprodajne ugovore, samo se Đoković vodio kao zakupac.

Državne nekretnine pazarile su još dve firme - "Kodeks sistem" iz Beograda, čiji su vlasnici Aleksandra i Vladimir Pavičević, kao i preduzeće "Szop logistik" iz Velike Plane, iza koga stoji crnogorski državljanin Dragan Mitrović.

Ovo nisu jedine prodate nekretnine, jer će novi ugovori biti potpisivani u narednih sedam dana.

Republička direkcija za imovinu je krajem decembra oglasila prodaju 109 objekta, a u predviđenom roku stiglo je 29 ponuda za 15 nekretnina.

Podsetimo, "čuvenim" članom 153 Predloga Zakona o stanovanju bilo je predviđeno da se 161 vila, 200 stanova, 30 poslovnih prostora i 57 garaža prodaju zakupcima na 20 godina, po veoma povoljnim uslovima. Zbog velikog pritiska javnosti, od toga se odustalo, a 109 Diposovih nekretnina u međuvremenu postale su nadležnost Republičke direkcije za imovinu.
 
Nije prošlo ni mesec dana, a Direkcija usred novogodišnjih praznika raspisuje oglas za njihovu prodaju pod neverovatnim uslovima. U roku od 10 dana, u periodu kada veliki broj institucija ne radi, zainteresovani su morali da uplate depozit od 10 odsto vrednosti nekretnine, a ukoliko je njihova ponuda prihvaćena, za 15 dana i ostatak sume. Za, na primer, jednu izbegličku porodicu, koja kao zakupac 25 godina živi u Ulici Pere Todorovića u Beogradu, to znači da je do 6. januara morala da pribavi oko 8.000 evra depozita, pa da se kako zna i ume za dve nedelje snađe za još oko 70.000 evra. 
  • NS

    27.02.2017 15:26
    knight
    Kada budete tražili informaciju o Đokoviću, ne preko društvenih mreža, možda nešto saznate i o nameštanju mečeva u ATP, interesantno, ime mu se svuda provlačI!!!
  • Knight

    27.02.2017 12:05
    Da li nešto više možeš da kažeš o tom "Đokovićevom poslu sa kinezima"?
  • NS

    27.02.2017 10:47
    U kakvom je on poslu sa KInezima? Možda je to odgovor!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.