Ukida se obavezna vakcinacija protiv svinjske kuge od juna

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da je u planu da obavezna vakcinacija protiv svinjske kuge bude ukinuta od juna ove godine.
"Planiramo da ukinemo obaveznu vakcinaciju i krenemo u proces monitoringa sa EU, koji će trajati dve do tri godine, kako bi se oni uverili da je nestala opasnost od razvoja kuge", rekao je Nedimović.
 
Prema njegovim rečima, nakon tog Srbija bi mogla da prodaje sveže meso i na tržištu EU. Nedimović je rekao i da prilikom prodaje PKB neće samo cena biti dominantan faktor, već i druge komponente, i dodao da će njegovo ministarstvo insistirati na očuvanju stočnog fonda.
 
Prema njegovim rečima, važno je da se zadrži i što veći broj zaposlenih. Govoreći o zakonskoj proceduri oko prometa GMO, kao i da li je to uslov za članstvo u EU i Svetskoj trgovinskoj organizaciji, Nedimović je naveo da će država o tome doneti odluku nakon stručnog mišljenja. "Mi ćemo formirati Savet za bezbednost hrane koji će nam dati smernice šta GMO nosi pozitivno, a šta negativno i kakva naša percepcija Srbije treba da bude", objasnio je Nedimović. 
 
Podsetimo da je Srbija jedina zemlja u regionu koja zbog vakcinacije protiv svinjske kuge nije izvozila svinjsko meso u EU, o čemu više OVDE.
  • PERA

    27.02.2017 21:25
    Bilo je vreme
    Bilo je vec i vreme! Zbog tih vakcina se meso nije moglo ni izvoziti;
  • Veganka

    27.02.2017 16:53
    http://youtu.be/t0FRfwF9G5A
    Sloboda za životinje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija