Uhapšeno 13 policajaca zbog prevare sa registracijama

Trinaest policijskih službenika Policijske uprave za grad Beograd – Policijske stanice Zemun i Policijskog odeljenja Batajnica, uhapšeni su zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa registracijom vozila.
Oni oni su osumnjičeni su tokom aprila, maja i juna 2015. godine i aprila, maja i juna 2016. godine primili nepotpune zahteve za registraciju vozila i registrovali ih, a da prilikom registracije nisu priloženi dokazi o uplaćenim taksama ili naknadama ili su priloženi dokazi o uplaćenim taksama i naknadama u manjem iznosu od propisanih kao i zahteve kod kojih su takse i naknade kasnije uplaćene, odnosno posle rešavanja zahteva za registraciju vozila. 
 
Na taj način uhapšeni policijski službenici su vlasnicima vozila pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko sedam miliona dinara, na štetu budžeta Srbije.
  • Novi Sad

    01.03.2017 19:28
    Novi Sad
    U Novom Sadu je takođe više policajaca uključeno u "biznis" sa registracijom vozila; počev od Šešića policajca koji je proneverio ko zna koliko novca sa svojim tehničkim Autoofice u Partizanskoj ulici; zatim Đurđev iz sup-a Novi Sad-takođe sumnjivi poslovi sa registracijom; zatim cela šalter sala u Sup-u Novi Sad je uzela ko zna koliko para za registraciju vozila preko veze, od mita koji su uzeli pokupovali su vozila, izgradili kuće i išli u tunis i egipat na letovanje dok je narod čekao po ceo dan da bi registrovao svoje vizilo itd; što o njima ne pišete!!! Korupcija do kraja!!!!
  • NLO

    01.03.2017 19:12
    Opet
    Moje su komsije kupile stranca i isli da provere papire, registrovali ga i sve je bilo OK. Kad su se preselili i trebalo da promenu tablice, saznali su da za kola nisu placene sve uvozne dazbine i kola su im jednostavno oduzeli!Ljudi su nudii da plate sto nije uplaceno, ali auto su definitivno izgubili? Vreme je da i nasa administracija, kao i policija konacno odgovaraju za svoje propuste.
    Da li se ovde radi o propustu ili organizovanom kriminalu, novinari bi to mogli ispitati, jer radi se o vecem broju kola?
  • NS

    01.03.2017 17:38
    Znam za jednog Punta koji je nekoliko god. registrovan u Novom Sadu sa redovnom saobraćajnom dozvolom a kupljen je na lizing. Neko je iz Mupa u gradu to radio jedno vreme i na kraju je nastradio neki savestan kupac kome su ga oduzeli a nisam čuo da je neko sankcionisan a banka je 2 godine jurila da im se kola vrate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.