RIK proglasio kandidaturu Boška Obradovića

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je lidera Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića za kandidata na predsedničkim izborima 2. aprila.
RIK je utvrdio da je od 11.504 predatih potpisa građana pravno valjano 11.212 potpisa.
 
Obradović je novinarima posle predaje kandidature rekao da je vreme da dodje do smene političkih generacija i da na vlast dodju novi ljudi koji nisu deo korumpiranog sistema.
 
"Srbiji treba srpski predsednik, a ne MMF, Brisel ili NATO. Srbiji treba predsednik koji ne radi za interese stranih firmi i banaka, već srpski predsednik koji može da omogući gradjanima da žive kao ljudi", izjavio je Obradović.
 
On je naveo da je aktuelni režim za pet godina vladanja zadužio Srbiju za 10 milijardi evra i da sada "isti ti koji su zadužili, krali i uništili nam živote hoće ponovo da vladaju, što se ne sme dozvoliti". Obradović je u ruci držao brojačnik javnog duga Srbije koji pokazuje da dug svakog sekunda raste za 68 evra.
 
Do sada je Republička izborna komisija potvrdila ukupno pet kandidatura - Aleksandra Vučića, Saše Jankovića, Vojislava Šešelja, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.
 
Rok za predaju kandidatura ističe 12. marta u ponoć.
  • PetarPP

    11.03.2017 22:49
    Šteta je i opasno je što nisu slušali Radulovića i izašli sa jednim kandidatom opozicije protiv jedinog kandidata pozicije. Svi su izgleda karijeristi, boli ih uvo za građane.
    Ovo sad samo Beli može da izvuče, ako uspe da se kandiduje.
  • PetarPP

    11.03.2017 22:44
    @Orwell Vegan
    Zato što svaki normalan čovek ZNA da ako ne izađe na izbore daje veću šansu sadašnjim šakalima da zadrže, učvrste pozicije i nastave da sisaju svima nama krv.
  • Millos

    11.03.2017 22:08
    :-)
    Dace Vucic!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.