Morao da plati kaznu za prekršaj u Beogradu, a u njemu nije bio deset godina

Slavoljub Orlović (66) iz Mramora morao je da plati tuđu kaznu za saobraćajni prekršaj u Beogradu da bi mogao da registruje svoj automobil u Nišu.
Neprijatnu vest da ima navodno neplaćenu sudsku kaznu od 5.000 dinara, on je saznao na šalteru za registrovanje vozila u niškoj policiji i to zadnjeg dana pred istek registracije, piše "Blic". Iako više od decenije nije bio u Beogradu ni autobusom, postojala je opasnost da izgubi tablice ako ne registruje kola pa je kaznu platio. Posle niza peripetija uspeo je da dokaže da su državni organi napravili grešku, ali pare nazad još nije dobio...
 
"Došao sam 3. oktobra 2016. godine da registrujem automobil "sitroen" i dobio obaveštenje da imam navodno neplaćenu kaznu od 5.000 dinara i da moram prvo da je platim. U Prekršajnom sudu u Nišu saznao sam da je u pitanju prekršaj učinjen u Beogradu 5. decembra 2015. godine pa sam rešio sam da utvrdim odakle moje ime u sudskom registru", počinje priču Orlović.
 
Obratio se MUP-u i dobio obaveštenje da su mu saobraćajci iz Beograda napisali kaznu zbog prekršaja iz člana 333, stav 1, te da je upisni broj predmeta 7-143-23228/15. A kada je iz Prekršajnog suda u Beogradu zatražio dokumentaciju iz "njegovog" predmeta imao je šta da vidi: na omotu predmeta pisalo je njegovo ime, ali je prekršajni nalog u predmetu pod navedenim brojem, na osnovu kojeg je kažnjen, glasio na drugu osobu. U obaveštenju koje mu je dostavljeno, sud je priznao grešku.
 
Orlović kaže da od suda nije dobio odgovor ko je grešku napravio niti je dobio celokupnu dokumentaciju na osnovu koje bi to mogao da utvrdi. On sumnja da je neko u sudu na ovaj način želeo da zaštiti učinioca prekršaja. Orlović navodi da se sudu ponovo obratio 3. februara ali da odgovor još nije dobio. 
 
On je rešio da podnese tužbu svog svih neprijatnosti koje je doživeo. "Nisu samo u pitanju 5.000 dinara, već sam imao i psihičke tegobe zbog svega jer sam morao mesec dana da dokazujem da nisam učinio nikakav prekršaj, a i porodici sam morao da objašnjavam da uopšte nisam bio u Beogradu tog dana", dodaje Orlović.
 
U Prekršajnom sudu u Beogradu novinaru "Blica" potvrdili su da će Orlović dobiti natrag novac koji je greškom naplaćen.
  • ne volim bg

    20.03.2017 10:42
    I ja volim da sam sto manje u Beogradu po mogucnosti nikako.
  • milorad

    20.03.2017 10:10
    SRAMOTA
    10 godina nije bio u BG, ja bi i za to uveo kaznu .
  • Jovan2

    20.03.2017 09:25
    Zar ne postoji odluka Ustavnog suda da nije obavezno platiti kazne pre registracije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.