Za lečenje u banjama iz državne kase 334 miliona dinara više nego lane

U kasi Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja ove godine za medicinsku rehabilitaciju rezervisana su 334 miliona dinara više nego lane, pa će u banje na produženo lečenje moći da ode više od 42.089 osiguranika koliko ih je bilo prošle godine.
Svako od njih je, o trošku zdravstvenog osiguranja, bilo da je tamo upućen radi nastavka lečenja, posle preloma ili ugradnje veštačkih zglobova, radi saniranja posledica srčanog ili moždanog udara ili zbog prevencije komplikacija određenih hroničnih bolesti, proveo u proseku 22,3 dana, dok jen npr. godinu dana ranije prosečno vreme oporavka bilo 21, 18 dana, pišu "Novosti".
 
Medicinska rehabilitacija zdravstvenu kasu prošle godine koštala 2,9 miliona dinara.
 
Najviše je za ove troškove izdvojla filijala RFZO u Nišu, sa čije teritorije je najviše osiguranika upućivano u banje, čak više nego iz Beograda, kažu u RFZO. 
 
Osiguranici su najčešće sa uputom išli u Specijalnu bolnicu za lečenje i rehabilitaciju "Merkur" u Vrnjačkoj Banji, slede Niška Banja, Institut za rehabilitaciju u Beogradu, Ribarska Banja i Banja Koviljača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija