Transparentnost Srbija: Vučić pozitivac, Janković i Jeremić negativci u štampi

Od kako su raspisani izbori 2. marta, Aleksandar Vučić imao je najviše pojavljivanja na naslovnim stranama dnevnih listova, u najvećem broju slučajeva u pozitivnom kontekstu, dok se Saša Janković i Vuk Jeremić, zahvaljujući tabloidima, najčešće pojavljuju u negativnom kontekstu.
Ovo su rezultati monitoringa izborne kampanje Transparentnosti Srbije.
 
Po pisanju Danasa, Aleksandar Vučić ima najviše pojavljivanja na naslovnim stranicama, delom zahvaljujući činjenici da i dalje obavlja funkciju premijera, navodi Transparentnost Srbija koja u okviru monitoringa izborne kampanje, prati pojavljivanje kandidata na naslovnim stranicama dnevnih listova.
 
Vučić se u najvećem broju slučajeva na naslovnim stranicama pojavljuje u pozitivnom kontekstu. Od 181 pojavljivanja u pozitivnom kontekstu svih kandidata, u svim dnevnim listovima, Vučić ima 98, Luka Maksimović, odnosno Beli Preletačević 27, Saša Janković 18, Vojislav Šešelj 12 i Vuk Jeremić 10.
 
Saša Janković i Vuk Jeremić se, zahvaljujući tabloidima, najčešće pojavljuju u negativnom kontekstu. Od ukupno 116, Janković 40, Jeremić 31, Vučić 17, Šešelj 8, Obradović 7, Maksimović 5, Radulović 5, Čanak 3 i ostali nula.
 
Transparentnost je pratila ukupan broj pojavljivanja na naslovnim stranicama 12 dnevnih listova u koliko slučajeva od ukupnog broja su se kandidati pojavljivali kao glavna tema ili deo glavne teme na naslovnoj stranici, kakav je bio kontekst pojavljivanja, kao i to da li je naslov ili tekst na naslovnoj stranici u kome se pojavljuje kandidat bio ilustrovan fotografijom kandidata.
 
Prvi po ukupnim pojavljivanjima Vučić, slede Janković, Jeremić, pa Beli.
 
U Večernjim novostima kandidati su bili samo 4 puta glavna tema – sva 4 puta Vučić.
 
Prvi, i za sada jedini, dan u kome se nijedan kandidat nije pojavio u negativnom kontekstu bio je 16. mart. Vučić ima negativna pojavljivanja samo u Danasu (11), Vestima (5) i jedno u Blicu. Janković i Jeremić se pojavljuju kao deo glavne teme u pozitivnom kontekstu samo u listovima Danas i Vesti.
  • LiMan

    28.03.2017 14:43
    Ispravka
    Zašto kažete samo u štampi, kada su oni negativci i u stvarnom životu?
  • Medved

    26.03.2017 00:03
    Kreči li kreči
    Može Vučić da bude šta hoće u medijima i svojim snovima.
    Ali dobiće ono što se dobija.... na izborima.
  • diktatura

    25.03.2017 20:58
    Ponekad odem na neki strani forum i onda vidim sta stranci misle o nama . Nema ovakve jezive nedodjije nadaleko .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.