Gardijan: Srbija idealna za bicikliste i one koji vole da pešače

Londonski "Gardijan" naveo je Srbiju kao jednu od 10 zemalja koje "obavezno" treba posetiti pošto Britanija i zvanično napusti Evropsku uniju.
"Za bicikliste i one koji vole da pešače, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski nastrojenim domaćinima, veoma zanimljive istorije, ali i dobre hrane i kulture. Očekujte vanserijsko gostoprimstvo uz mnoštvo rakije. Ne propustite da obiđete Petrovaradin na Dunavu, gradove poput Niša i planinske parkove kao što su Fruška gora i Kopaonik - krov Srbije", piše Gardijan. 
 
Konstatujući da se Hrvatska muči sa problemom prenatrpanosti turista u letnjim mesecima, list ističe da susedna Srbija ostaje "neotkriveni dragulj Balkana". 
 
Na listi zemalja koje Gardijan navodi kao nezaobilazne turističke destinacije, nalaze se Nepal, Malezija i Kenija, a iz regiona tu su Bugarska i Albanija.
 
I britanski Telegraf je nedavno, povodom Dana državnosti Srbije, objavio opširan tekst o Srbiji.  "Beograd možda nema onu tradicionalnu lepotu, njegovi obrisi su i dalje prošarani ožiljcima komunističke ere, kao i ruševinama od NATO bombardovanja, ali vidljivi izuzeci postoje. Zemun je načičkan austrougarskim kućama, dok Skadarlija ima šarm Monmartra", naveo je ranije britanski Telegraf. 
  • Biciklista

    29.03.2017 11:26
    Zaboravili su navesti i činjenicu da se u Srbiji mnogo vole krasti biciklovi, te da bi oni koji se ovde upute istim, bez njega mogli ostati čim ga uparkiraju negde na 10 minuta.
  • dzo

    29.03.2017 07:16
    @Mastodont
    Naprotiv, trejlovima za hiking i bajkove kola ne mogu da prođu.
  • Mastodont

    28.03.2017 14:22
    Stoku koja pijana gazi automobilima niko ne kažnjava, tako da nemojte nipošto pešačiti ni voziti bicikle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.