Policija demantuje da proverava poslovanje fondacije Dragice Nikolić

Policija je demantovaola da inspektori Odeljenja za privredni kriminal MUP-a Srbije proveravaju poslovanje fondacije Dragice Nikolić.
U saopštenju su naveli da "ne sprovode istragu u vezi sa proverom poslovanja Fondacije Dragice Nikolić". "Novinar, potpisnik ovog teksta nije pre objavljivanja proverio poreklo i istinitost navoda u tekstu "Policija upala u Fondaciju Dragice Nikolić", koji je objavljen u dnevnim novinama Blic", navodi policija.
 
Po saznanjima Blica, zbog ove nenajavljene posete i češljanja poslovanja fondacije prve dame, zaustavljena su plaćanja za sve ugovorene priloge, uključujući i onaj koji se odnosi na plaćanje opreme za kragujevačku bolnicu.
 
Izvor ovog lista navodi da je do kontrole došlo jer je jedan od izvođača radova prijavio da mu je traženo da deo novca koji mu je uplaćen na račun za adaptaciju jednog objekta, u kešu vrati jednom od ljudi koji su bliski porodici Nikolić.
 
"Razlog za ovakav postupak je navodno bio u tome što je vrednost radova znatno manja nego što mu je uplaćeno na račun. On to nije želeo da uradi i prijavio je slučaj policiji. To je samo bila inicijalna kapisla za kontrolu celokupnog poslovanja fondacije Dragice Nikolić za koje u javnosti već godinama postoje sumnje da novac od inostranih i domaćih donatora ne završava samo na gradilištima za izgradnju ili adaptaciju bolnice, već da i neka privatna lica imaju koristi od toga", naveo je on.
 
Kako dodaje, od petka se češlja svaki papir. Proveravaju se ugovori koji su sklapani, kupovina opreme, poklona, ali i suma od 10 miliona evra koja je prikupljena za samo nekoliko godina.
 
"Postoje ozbiljne indicije da je deo novca nezakonito trošen. Reč je o tome da su firme koje su obavljale radove na izgradnji ili sanaciji nekih objekata dobijale novac veći nego što radovi iznose. Ako adaptacija porodilišta košta 100.000 dinara, na račun firme iz fondacije legne 140.000. Tih 40.000 su izvođači, koji su uglavnom bliski ljudima iz kabineta predsednika Nikolića, morali da vrate. Inspektori bi trebalo da utvrde ko je sve bio upleten u to i gde je taj novac završavao", kaže izvor "Blica".
 
Zlatko Minić iz "Transparentnosti Srbija" poručuje da je rad Fondacije trebalo davno da se proveri.
 
"Već godinama postoji sumnja u poslovanje fondacije Dragice Nikolić. Trebalo je da Nikolići odavno saopšte ko su finansijeri i da se otklone sve sumnje. Treba da se zna da uvek postoji mogućnost prikrivanja i lažnog darivanja, ali i pogrešnog iskorišćavanja tih donacija. Zato je dobro da se sve proveri", zaključuje Minić.
  • slavisa

    07.04.2017 22:38
    hehe
    jel to policija pocela da radi ili samo proveravaju
  • BELENYI

    07.04.2017 21:27
    BBbbbbbbb
    Bravo POLICIJO ! Bravo Dragico Nikolić !!! Samo se vi NE PROVERAVAJTE ! Ima ko će da vas proveri !!
  • Kineski čovek

    07.04.2017 19:54
    Jada je onomad bio u Kini i dobio 14 miliona eura otpremnine pred penziju.Gde je ta lova završila.Verovatno u kanalu Dunav, Morava, Vardar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.