U Ministarstvu sporta falsifikovali potpise da bi kupili mobilne

U Ministarstvu sporta i omladine je tokom javne nabavke mobilnih telefona, falsifikovan potpis jednog od članova Komisije za javne nabavke.

Blic piše da ovakav potez predstavlja krivično delo. 

Prema saznanjiam tog lista, tokom nabavke telefona za zaposlene u kabinetu ministra Vanje Udovičića, sprovedena je javna nabavka, ali ne onako kako zakon nalaže. Osim toga što je kupovina kao takva sporna u vreme kada se štedi, odgovorni u ministarstvu falsifikovali su potpis jednog od zaposlenih. Reč je o Aleksandru Lencu koji je za Blic potvrdio da nema baš nikakve veze sa javnom nabavkom.

"Moj potpis nije na tom dokumentu. Nisam učestvovao u javnoj nbavci, niti sam bio prisutan na njenom otvaranju. Samo mi je javljeno da sam u komisiji. Moj potpis čak nisu pokušali da "skinu", nego su samo napisali ime i prezime", naveo je Lens, inače zaposlen u Sektoru za sport.

Lenc je spreman da se obrati i policiji, jer ovde nije reč o rasipništvu, nemaru i nepoštovanju štednje, nego o ozbiljnom krivičnom delu, s kojim, kako napominje, ne želi da ima veze. Kako je Lencov potpis dospeo na dokument, nije poznato jer iz Ministarstva sporta nisu odgovorili na pitanja Blica. U ovoj javnoj nabavci je kupljen 41 mobilni telefon, a prosečna vrednost telefona je 40.000 dinara.

  • xy

    10.04.2017 20:02
    Zato im radnici u upravi imaju 22.000din.platu.Sramota!!!!!
  • Perica

    10.04.2017 17:54
    #####
    Ostalo im od izbora,pa sad falsifikuju Naloge !?
  • milos

    10.04.2017 17:22
    original falsifikata
    Faslifikovane diplome, falsifikovani doktorati, falsifikovane javne nabavke,falsifikovane donacije D. Nikolic falsifikovani izbori.. Da li ima nesto u ovoj zemlji sto ovi danasnji uzurpatori nisu zloupotrebili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.