Pasuljanske livade: Mine ispred prijavnice vojnog magacina

Ispred prijavnice magacina "Paraćinske utrine", tri metra od ograde, nalaze se tri mine za minobacač od 60 milimetara i to mesto je opasno po život, upozoravaju sa poligona "Pasuljanske livade".
"Mine su na međusobnom rastojanju od jednog do dva metra, a granica opasnog područja je obeležena crvenom bojom sa natpisom "opasno po život". To znači da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje neeksplodiranih ubojnih sredstava i njihovih delova", stoji u saopštenju.
 
Navodi se da će o vremenu njihovog uništavanja javnost biti blagovremeno obaveštena a, kako se dodaje, saopštenje je izdato "u cilju informisanja lokalnog stanovništva i preduzimanja mera na sprečavanju nesreće".
 
Na "Paraćinskim utrinama", oko pet kilometara od centra Paraćina, 19. oktobra 2006. godine došlo je do eksplozije i požara u magacinima Vojske Srbije.
 
U trenutku eksplozije u magacinima je bilo 4.000 tona municije, a eksplodiralo je 1.350 tona. Ovo područje od 2009. godine od bombi čiste pripadnici Specijalizovane organizacije Rusko-srpskog odreda za humanitarno razminiranje "Emericon Deming" i do sada su otkrili i uništili blizu 13.000 komada.
  • Georg

    21.04.2017 11:36
    Dok se ne pojave kadeti vojne akademije koji uče da neekplodiranu municiju treba šutirati po poligonu !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.