Zaštitnik građana: Srbiji potrebna još tri nova zatvora

Srbiji su potrebna tri nova objekta za smeštaj zatvorenika u Smederevu, Subotici i Novom Pazaru pošto trenutni objekti ne ispunjavaju potrebne uslove, smatra vršilac funkcije zaštitnika građana Miloš Janković.
Komentarišući za "Danas" primedbe Evropskog komiteta za prevenciju torture koje se odnose na prenaseljenost zatvora u Srbiji, Janković je kazao da je služba zaštitnika građana tokom poseta tim objektima utvrdila da državni organi čine napore da sprovedu preporuke i zaštitnika i Evropskog komiteta.
 
"Zaštitnik građana od dolaska Evropskog komiteta za prevenciju torture posećuje zatvore u cilju ispitivanja da li se prema zatvorenicima postupa u skladu sa propisima", kazao je Janković.
 
On je izrazio zadovoljstvo što se trenutno grade novi zatvori u Pančevu i Kragujevcu i što se privode kraju pripremne radnje za izgradnju zatvora u Leskovcu.
  • Jacovitti

    23.04.2017 09:22
    Pa naravno. Inače, di da stupaju sve ove iz balona koji se još duva? Maslim, kada jednom pukne ili se izduva...
  • m

    22.04.2017 19:42
    zica je vec postavljena,jos samo da zakljucaju...i nece trebati nikakve investicije u izgradnju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija