Magločistač, Agrosmart i Bečejski mozaik postali deo AOM-a

Subotički internet portal "Magločistač", novosadski "Agrosmart" i bečejski "Bečejski mozaik", postali su deo Asocijacije onlajn medija, odlučili su članovi Skupštine na sednici održanoj u Novom Sadu.

Magločistač neguje kritičko i istraživačko novinarstvo i iako postoji tek nešto duže od dve godine izgradio je reputaciju ozbiljnog, kritičkog i odgovornog medija, koji otvoreno i profesionalno piše o problemima važnim za Suboticu i Vojvodinu.

Agrosmart je takođe za kratko vreme stekao reputaciju jednog od retkih medija specijalizovanih za poljoprivredu, koji temama iz ove oblasti pristupa analitički i kritički i gde se mogu pročitati ozbiljne anailze vladinih politika i njenih rezultata u agraru.

Bečejski mozaik informiše o svakodnevnim dešavanjima u Bečeju i okolnim mestima posvećujući posebnu pažnju temama od javnog interesa koje su važne za građane te opštine.

Asocijacija onlajn medija, prvo udruženje te vrste u regionu, osnovana je juna 2015. godine u Beogradu. Okuplja 20 internet portala iz svih delova Srbije, koji se zalažu za afirmaciju slobodnog, nezavisnog i profesionalnog rada onlajn medija i najviše novinarske standarde. AOM radi na razvoju i promociji etičkih standarda izveštavanja na internetu, kao i na jačanju uloge onlajn medija u demokratizaciji društva.

Članstvo AOM-a čine: 021, BIRN, Krik, Cenzolovka, CINS, Istinomer, Njuz, Južne vesti, Jugmedia, Jugpress, Tituli, Istmedia, Autonomija, Magločistač, SOinfo, Moj Bečej, Bečejski mozaik, Agrosmart, Mirn i Mingl.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija