Mokri kolovozi, čekanje na granici do pola sata

Vozače danas očekuje osetni pad temperature, kao i padavine širom zemlje, koje će uslovljavati mokre i klizave kolovoze, upozorio je danas Auto-moto savez Srbije, ističući da obilne padavine često mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.
Mokri kolovozi povećavaju zaustavni put vozila i smanjuju stabilnost, te se savetuje vozačima da drže veće odstojanje i smanje brzinu.
 
Kako se dodaje, na putevima u planinskim predelima, na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure, iznenadni odroni zemlje i kamena u velikoj meri mogu ugroziti bezbednu vožnju.
 
Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, dok se veći broj vozila, usled predstojećih prvomajskih praznika, očekuje već u prvim popodnevnim časovima, ali i tokom celog vikenda.
 
Na graničnim prelazima u našoj zemlji, na putničkim terminalima, nema dužih zadržavanja od 30 minuta.
 
Na graničnom prelazu Sremska Rača, teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko 270 minuta.
 
Kada je reč o najavama i najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, AMSS obaveštava da su završeni radovi na državnom putu II A reda broj 258, na deonici Leskovac - Vranje, na potezu Grdeličke klisure. Najavljuje i da će se izvoditi radovi na popravci i zameni odbojne ograde, na državnom putu I B reda broj 22, na deonicama Preljina - Gornji Milanovac i Gornji Milanovac - Svračkovci, od 3. maja, u vremenskom periodu od 7 do 17 časova.
 
Takođe, u sredu, 3. maja, u periodu od 9 do 15 časova, zbog radova povremeno će biti zatvarena brza i vozna saobraćajna traka na autoputu u smeru ka Novom Sadu iz pravca Subotice, na deonici kod naplatne stanice Subotica - Jug.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija