Kajl Skot: Informer je najobičniji ološ

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot rekao je danas u Beogradu da očekuje da se u budućnosti formira vojska Kosova, ali da je bitno da se sve radi u skladu sa ustavom Kosova.
"SAD su oduvek govorile da su za saradnju sa bezbednosnim snagama Kosova i da očekuju da će nekad u budućnosti postojati i kosovska vojska ali da to treba da se uradi putem ustava Kosova", rekao je Skot.  
 
Upitan o kosovskim izborima i retorici u regionu, on je rekao da je retorika mnogo jača nego što bi trebalo, a da su kosovski izbori "pitanje za ambasadora u Prištini". Na pitanje o eventulanom izboru Ramuša Haradinaja za novog kosovskog premiejra Skot je rekao da ne odgovara na hipotetička pitanja.
 
Prema njegovim rečima, Srbija je "sidro stabilnosti" u regionu i ključna zemlja za rešavanje problema zahvaljujući ekonomskom rastu, radu na pomirenju u regionu i dijalogu sa Prištinom kao i zbog politike vlade Srbije. Kao probleme sa kojima se Srbija suočava na putu ka EU on je naveo kriminal i korupciju, nedovoljno razvijeno gradjansko društvo, nedovoljno slobodne medije, ekstremizam i negativan uticaj Rusije. 
 
Prema njegovim rečima, Srbiju niko ne tera u NATO ali je dodao da je i pored proklamovane vojne neutralnosti Srbija u smislu vojne tehnologije potpuno zavisna od Rusije. Skot je rekao da SAD jesu supersila i ključna država za rešavanje problema u svetu, ali da i pored toga što rade najbolje i najviše što mogu ne mogu sve da postignu sam ei da im je potrebna pomoć drugih velikih sila i drugih zemalja.
 
Skot prozvao Informer
 
Odgovarajući na pitanje novinarke "Informera" o tvrdnjama da se Srbiji koči proces pristupanja Evropskoj uniji jer se nekim zvaničnicima ne svidja kako premijer Aleksandar Vučić vodi zemlju, Skot je rekao da je "Informer najobičniji ološ".
 
"To neće biti jedina laž koju sam čitao u 'Informeru' i verovatno neće biti poslednja. Ima informacija, na bazi takozvanih izvora za koje ja nemam pojma šta su. Informer je najobičniji ološ, kako kaže vaš premijer, što se tiče vesti. Ima slobodnih medija, ali mediji bi trebalo da budu bazirani na činjenicama, a u Informeru ja ne vidim činjenice, vidim samo laži. Hvala lepo", odgovorio je Skot .
 
Glavni urednik Informera Dragan Vučićević pozvao je danas ambasadora SAD Kajla Skota da se javno izvini tom dnevnom listu i najavio da će ga u suprotnom advokatski tim Informera tužiti nadležnim sudovima u Srbiji i SAD. Vučićević je naveo da je Skot "bez ikakvog razloga i ničim izazvan prostački izvređao" taj list i da je na taj način uvredio i čitaoce, zbog čega očekuje reakciju strukovnih udruženja.
  • necu da vredjam

    19.05.2017 18:24
    ali gospodin SKOT
    Daje pravi gospodin sto sigurno nije a i da je pravi politicar kakav bi trebao da bude nebi smeo da ima takav recnik a neka misli tako. Sramota .
  • Mastodont

    19.05.2017 10:26
    @Lala

    'Sva ta silna dusebriznicka udruzenja' se, kao što si naveo, bave novinarima i medijima, a ne talogom i govnima, pa što bi onda branili Informer?
  • Nemanja

    19.05.2017 09:46
    @Betmen

    Ljudi kojima je draži 'svoj' (mada ne znam po čemu je 'naš') ološ od tuđeg čoveka vrede manje od hrpe balege. Kad takvi kao ti dobiju sifilis, izjavljuje se saučešće sifilisu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija