Penzioneri traže od Vučića da im se vrati uzeto

Udruženje sindikata penzionera zatražilo je od budućeg predsednika Srbije Aleksandara Vučića da predloži da Vlada vrati penzije na raniji nivo i penzionerima nadoknadi ono što im je uzeto.
"Vaša nova funkcija, prema Ustavu Srbije, sadrži manje nadležnosti u političkom procesu od posla koji ste do sada obavljali, ali je zato mnogo odgovornija. Zato Vas pozivamo da upotrebite svoj autoritet, legitimitet i uticaj i sugerišete budućem mandataru, koga ćete nesumnjivo Vi izabrati, da predloži ukidanje diskriminacije penzionera i nadoknadi sve što im je do sada oduzeto", piše u pismu Sindikata penzionera upućenom Vučiću.
 
Navodi se da bi time premijer Vučić, koji do kraja maja treba da preuzme dužnost predsednika Srbije, "pokazao da na novoj funkciji želi da deluje ujedinjujuće, da mu je važno očuvanje pravnog poretka i zaštita ustavnih vrednosti na koje ovo društvo poziva".
 
Podsetimo da su plate u javnom sektoru, kao i penzije veće od 25.000 dinara, umanjene za više od 10 odsto od novembra 2014. godine zbog mera štednje u budžetu. Od tada su te isplate dva puta povećavane po nekoliko procenata.
 
Vučić je juče najavio da će za nekoliko meseci biti doneta odluka o povećanju plata u javnom sektoru verovatno za 10 odsto, kao i da će i penzije značajnije biti uvećane.
  • G

    21.05.2017 15:17
    @Žena 55 godina - poštovana sugrađanko, imate li ijedan jedini valjan razlog zbog kojeg za sebe i ostale žene tražite diskriminatornu privilegiju da odlazite 10 godina ranije u penziju, naročito ako imamo u vidu da žene u proseku duže žive od muškaraca? Da li može obrnuto gospođo, da muškarci u penziju idu sa 55 a žene sa 65?
  • Unuče

    20.05.2017 13:25
    Dragi naši pezosi, para za sve u budžetu nema dovoljno.Mi radimo za minimalac od 23.000 dinara na koji plaćamo 68% poreza i doprinosa da bi Vi primali penzije- jer je PIO FOND ispražnjen .Nerealnim isplatama Vaših penzija od kojih su neke odobrene sa malo godina staža (boračke sa dva svedoka posle II sv. rata, invalidske za mizeran stepen invaliditeta) ili po "privilegovanom" proseku uplata deset najboljih godina ili samo prosekom poslednje godine službe (kada Vam je plata bila najveća u stažu),a nekim je radni staž "povezan" na račun ostalih koji su radili . Godinama unazad
    Potrošili ste tim galantnim isplatama penzije sve iz PIO FONDA, a sada hoćete da se Vaš standard očuva doplatama iz budžeta.Posle Vas potop....šta Vas briga što ću ja da radim 45 godina,sve do svoje 65 godine za SVOJU penziju (ako je uopšte dočekam). Vi mislite da ću učutati ako mi povremeno kupite sladoled od Vaših penzija za koje ja trenutno rmbačim Neću.
    Da znate, volimo i mi Vas, ali ne želimo da dotiramo velike penzije i održavamo Vaš lepi način života o našem trošku i preko naših ledja!
    Male penzije neka se povećaju, one su socijalna kategorija, to je OK.Primaoci velikih penzija neka žive od svoje uštedjevine,valjda su je u prethodnom periodu stekli!
  • neprvda i diskrimina

    20.05.2017 01:10
    jednima pomeraju granice da bi drugi dobili penzije od kojih možda trecina a mozda cak i polovina realna. Podizanje plata i penzija je samo alibi za podizanje cena i inflaciju koja je multipl od povisenja. Nije bitno kolika je penzija neka je i 1 dinara bitno je sta za nju moze da se kupi. Dizanjem primanja se velik broj neazoposlenih mladih i starih dovodi u diskriminisan polozaj jer ne mogu da prate podizanje cena . Radi se o ubistvu. Nisu smao penzioneri drzava.
    Nekada se za napr sadanjih 1000 '2000 evra kod Milosevica mogli uplatiti doprinosi za sve god unazad. Penzija je kao loto. Svome sleduju drugi uslovi. Tako da gradjani nisu jednaki. To je veca diskriminacija nego upad policije na poziv gradjana na igrasliste da bi zastititli decu od druge dece .
    Ocekujemo da se penziona resenja izvlače na lotou.Sto rece gospodja kad ti pomere 10 godina uslove za penziju otmu ti 120 p . Ko ce to da vrati?Prate li aktivno penzioneri medije ili samo da im prodje vreme. Je li ovo drzava svijh nas kad za svakog postoje drugi uslovi.Da li je dovoljan razlog sto se neko rodio godinu kasnije da ode DVE godine kasnije u penziju ILI 10 ????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija