Čanak: Skupština i Vlada da se ograde od izjave Nikolića

Predsednik LSV Nenad Čanak osudio je izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će "Srbija i Republika Srpska jednog dana biti isto".
"Ova izjava je otvoreno podrivanje integriteta BiH što je u suprotnosti sa zvaničnom politikom naše države", ocenio je Čanak. Naveo je da je Srbija garant poštovanja Dejtonskog sporazuma, a samim tim i teritorijalne celovitosti BiH, pa zato "Nikolićeva izjava ima još negativniji kontekst".
 
"Očekujemo od Narodne skupštine i Vlade Srbije da se što hitnije ograde od ove izjave i na taj način pokažu jasno opredeljenje Srbije u pravcu poštovanja dobrosusedskih odnosa", rekao je Čanak.
 
Dodao je da Srbija mora biti faktor mira i stabilnosti u regionu, te da izjave poput ove "ne smeju našu državu predstaviti kao remetilački faktor".
  • Aleksandar

    27.05.2017 17:51
    A zašto nekada ne prozoveš Aleka, nego samo ovog nesrećnog Tomu? Ne smeš?
  • razumni srbin

    27.05.2017 13:59
    Bravo Canak. Vec smo jako skupo platili cenu ideje Velike Srbije a njeni nosioci nikako da odu sa politicke scene ili da bar ćute. Tacna je ona narodna- budalu ni zlo pameti ne dozva. Cestitam ti na energiji da se natpricavas sa politicki glupim ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija