FOTO: Devet funkcionera SPO podnelo ostavke, Drašković kritikovao Vladu

Devet visokih funkcionera Srpskog pokreta obnove, većina članovi predsedništva i izvršnog odbora partije, podneli su ostavke na svoje stranačke funkcije zbog, kako kažu, istupima aktuelnog predsednika partije Vuka Draškovića u javnosti.
Ostavkama je prethodilo pismo 42 funkcionera stranke, upućeno Draškoviću, a koje on nije konstatovao. 
 
"Veoma smo razočarani što 27. maja niste želeli ni da primite na razgovor, a kamoli poslušate stranačke funkcionere iz raznih krajeva Srbije, koji su došli u Beograd da razgovaraju sa Vama, u vezi pisma koje Vam je uputilo 42 funkcionera stranke. Radi se o ljudima koji vode najuspešnije odbore koje naša stranka ima, a koje je na ulaznim vratima sedišta stranke u Knez Mihajlovoj dočekalo obezbeđenje i nije im dozvolilo da uđu u svoju kuću, odnosno stranku. Takođe, veoma smo razočarani Vašom željom i potrebom da budete večiti predsednik Srpskog pokreta obnove, iako ste i sami svesni da su reforme i uvođenje u stranački rad novih i mladih ljudi neophodne za oživljavanje naše stranke. Vrlo smo nezadovoljni Vašim istupima u javnosti i porukama koje ste slali putem Tvitera, kojim ste ozbiljno narušili odnos sa našim strateškim koalicionim partnerom. Mišljenja smo da nije moralno sedeti u vlasti, a na svakom koraku imati zamerke i kritike na račun Vlade Srbije i njenih funkcionera", navodi se u pismu Draškoviću, koje su potpisali funkcioneri pred ostavkama.
 
"Pozivamo Vas da se odlučite da li smo vlast ili opozicija, da li naša stranka i dalje baštini ideje obnove Kraljevine Srbije i Ravnogorskog pokreta ili ne", zaključuju oni.
 
Ostavke su podneli potpredsednici SPO Žika Gojković, Mirko Čirikiz i Zoran Milenković, član Predsedništva Vladimir Jelić, zamenik predsednika Izvršnog odbora Nenad Tomašević, potpredsednik IO Goran Ivančević, članovi IO Slavoljub Ivković i Boban Tolić i predsednik Promotivnog IO Dragoslav Vlatković.
 
 
Po ovim ostavkama, usledila je današnja sednica Pokrajinskog odbora partije, na kojoj se traži od Draškovića da hitno sazove sednicu Glavnog odbora SPO. Članovi PO su takođe "nezadovoljni istupima u javnosti Drapkovića, koji ne predstavljaju zvanične stavove stranke i njenih organa". Pokrajinski odbor predlaže da se Vuk Drašković izabere za počasnog predsednika SPO, a da zamenik predsednika vodi stranku do partijskog sabora.
  • SPO-vac

    30.05.2017 00:07
    Jeliću Jeliću znam te
    Jedan je Vuk, svi ostali su Vučući!
  • Ana

    29.05.2017 02:43
    Divno
    Ako ovi "funkcioneri" zaista odu, ja se vraćam u SPO. Onda možda i oprostim Vuku što ih je trpeo svih ovih godina. Svako ko sa ovim obrazloženjem hoće da skloni Vuka je samo zainteresovan za svoj posao i funkciju.
  • Jovan G

    29.05.2017 02:27
    Sramota
    Ова деветорица овако иступају зато што су незадовољни што СПО није пристао да се понаша као Вулинова странка. Ја да сам на Вучићевом месту пре бих увек поштовао Вука Драшковића и СПО него ову одметнуту дружину која не ужива више никакав углед у СПО.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.